4 алтернативни и ефикасни разкрасителни употреби на пастата за зъби

Ето за какво може да ви послужи тя

4 алтернативни и ефикасни разкрасителни употреби на пастата за зъби

Рядко мислим за пастата си за зъби и най-често я свързваме с устната ни хигиена и смятаме, че тя няма друга функция. Истината е, че пастата за зъби може да бъде страхотно допълнение към нашите разкрасителни ритуали и има неподозирани свойства.

Днес ще ви представим някои от изненадващите свойства на този продукт, който ще започнете да използвате за доста други неща, а не само за баналната му функция. Ето как можете да включите пастата си за зъби в своята бюти рутина!

Третиране на пъпки
Пастата за зъби може да свърши чудеса за по-бързото премахване на някоя досадна пъпка. Просто я намажете с малко паста преди да си легнете и отгоре внимателно поставете  парче салфетка, за да не се размаже пастата докато спите и да има време да засъхне върху пъпката.

Премахване на черни точки
Смесете в купа паста за зъби, сол и малко вода. Сложете от сместа върху проблемните зони и оставете да подейства като маска за около 5-10 минути. След това изплакнете с топла вода и обтрийте кожата си с ледено кубче, за да затворите порите си.

4 алтернативни и ефикасни разкрасителни употреби на пастата за зъби

Ексфолиант за устни
Можете да използвате четка за зъби и съвсем малко паста върху нея като средство за премахване на мъртвата кожа на устните. Важното е да използвате много мъничко паста и да бъдете по-нежни с четката за зъби. След това устните ви ще са освежени и по-гладки.

Почистване на петна
Ако разлеете нещо върху бялата си блуза не бива да се паникьосвате на момента. Можете да използвате избелваща паста за зъби, която да спомогне за премахването на петното. Логично е, че в тези пасти има съставка, която избелва и ще изсветли петното. Ползвайте този трик само за бели дрехи, защото иначе има опасност да съсипете цветовете на дрехите си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay