5 неща, които дизайнерите искат клиентите да правят по-малко в техните кухни

5 неща, които дизайнерите искат клиентите да правят по-малко в техните кухни
Pexels

1. Изборът на бяло.

Въпреки че може да мислите, че изцяло бялото е ключът към кухнята, която изглежда и се чувства чиста, експертите настояват, че е вярно обратното: "Както всички знаем, всичко бяло просто привлича мръсотия – бялата кухня никога не остава чиста."

Освен това наричат изобилието от бяло едновременно "стерилно и безлично". Препоръчват да го смесите малко с "топли дървесни тонове, ярки цветове на стената или шкафовете или драматични повърхности на плота".

2. Тревожете се за стойността при препродажба.

Ако имате намерение да преобърнете дома си през следващите няколко години, това е едно. Ако не? Не забравяйте, че вие ​​сте този, който живее там в момента. "Ако направите лилава кухня, защото наистина обичате лилаво, все още ще я обичате след 20 години". Дори ако може да продавате пет до 10 години по-късно, тенденциите вече ще са се променили и купувачите ще искат да го променят така или иначе.

3. Да сложите микровълновата над печката?

Това е още един пример за това, което експертите наричат "ситуация тип единица под наем" - ако имате избор, не поставяйте микровълнова печка над печката си, а вместо това й дайте подходящ отдушник. "Микровълновата никога не е достатъчно висока, така че когато сте до печката, лицето ви е в микровълновата". "Но не можете да поставите микровълновата печка твърде високо, защото тогава няма да можете да я достигнете, за да я използвате, така че това просто не е идеалната позиция." Като алтернатива можете да инсталирате такава на вашия остров или да я приберете в шлаф за уреди.

4. Задължително е да добавите остров?

В някои случаи островите променят функционалността на играта. Друг път кухнята е толкова голяма, че няма смисъл да се включва такъв. Така или иначе те все още не са технически необходими, според експертите. "Вместо това можете да добавите маса за хранене, да оставите подово пространство, да създадете кухня с камбуз или да построите полуостров". Накратко: всъщност има повече възможности, отколкото си мислите.

5. Изберете хладилник със стандартна дълбочина.

Като стандартна дълбочина изглежда, че размерът би бил безсмислен. Не така! Вместо това експертите препоръчват хладилници с насрещна дълбочина, които са изравнени с плота и не излизат толкова навън, колкото стандартните, което ги прави "невероятно спестяващи място. Не губите толкова много място за съхранение, колкото си мислите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay