5 бюти грешки, които ви състаряват и вредят на кожата ви

Ето какво трябва и какво не трябва да правите

5 бюти грешки, които ви състаряват и вредят на кожата ви

Има много промени, към които трябва да се приспособим с натрупването на годините. Малко по малко метаболизмът ни се забавя, сивите коси започват да се появяват и кожата ни започва да губи своята еластичност. Всички сме наясно какви продукти трябва да използваме за различните периоди, през които преминаваме, но не винаги осъзнаваме какви са грешките, които допускаме, когато става въпрос за грижа за кожата и нанасяне на грим.

Днес ще ви покажем кои са най-честите бюти грешки, които ни състаряват. Не е никак трудно да започнете да ги избягвате. Така ще имате по-здрава и блестяща кожа за по-дълго време и гримът ви ще изглежда чудесно!

1. Носите грешната пудра
Целта на пудрата е да намали неприятното лъщене на кожата, но дали продуктът, който използвате всъщност не подчертава недостатъците ви? Потърсете пудра с HD формула, микрофините  й частици няма да се наслоят в порите и бръчките ви и така няма да ги направят по-видими.

5 бюти грешки, които ви състаряват и вредят на кожата ви

2. Не използвате основа за грим
Много е важно да използвате не само пудра, но и база за грим, която изравнява кожата на лицето и я подготвя за нанасянето на останала част от грима. Основата запълва порите и фините линии и така кожата ви ще изглежда безупречна при нанасянето на фон дьо тена.

3. Носите твърде много очна линия
Едно време беше модерно да очертаваме очите си постоянно, но сега не само, че не е модерно, а може да ви накара да изглеждате уморени и недоспали. Твърде силният очен грим прави погледа по-затворен, което в повечето случаи не е във ваша полза. Оставете очната линия само за специални поводи.

5 бюти грешки, които ви състаряват и вредят на кожата ви

4. Не подчертавате веждите си
Добре подчертаните вежди ни правят по-младолики и очертават лицето по много красив начин. Не пропускайте тази стъпка в грима, защото тя е много важна за цялостното ви излъчване.

5. Не ексфолирате кожата на лицето
Кожата на лицето има нужда от редовно ексфолиране, точно като кожата на останалата част от тялото ви. Тази дейност премахва натрупаните бактерии в порите и спомага за премахването на мъртвите кожни клетки и появата на нови. Препоръчително е да ексфолирате кожата на лицето си 1 или 2 пъти седмично.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay