6 въпроса, които трябва да си зададете, преди да си дадете почивка от връзката си

Не прибързвайте

6 въпроса, които трябва да си зададете, преди да си дадете почивка от връзката си

Всички сме гледали сериала "Приятели" и сме склонни да го гледаме отново и отново. Вероятно всички сме на мнение, че истинската причина за разпадането на отношенията на Рейчъл и Рос е комуникацията или по-скоро липсата на такава. И тъй като тази ситуация се случва постоянно, включително в истинския живот на Дейвид Швимер, решихме да потърсим причините. Ето кои 6 въпроса трябва да си зададете, преди да решите да дадете почивка на връзката си.

1. Защо сега?

Защо не преди седмица, месец, шест месеца? Това може да изглежда като очевиден въпрос, но би трябвало да ви помогне да разберете от какво се е породило това ваше желание. Дали е резултат от неотдавнашен спор или нещо по-голямо. Често, когато взимаме решения под влиянието на емоции, след това съжаляваме и то много. Като си зададете този въпрос, вие си давате време да спрете да се влияете от емоциите си и да вземете адекватно решение.

Ако можете да посочите конкретни причини за това, че искате почивка, задаването на този въпрос ще ви помогне да комуникирате с партньора си по-добре. Вашата половинка със сигурност иска да знае каква е причината.

2. Има ли потенциал за промяна?

Да бъдеш във връзка означава да можеш да работиш в екип. Да мислите заедно за финанси, комуникация, график и т.н. Преди да предприемете тази стъпка с почивката, помислете дали и двамата сте готови за промяна. Ако е така, почивката е една страхотна възмжност да го направите. Ако кажете на партньора си, че искате почивка, ще му предадете ясно посланието, че му давате шанс да се промени и ако не го направи, всичко между вас ще приключи.

3. Какво искам да постигна и нужно ли е да бъда сама?

Задайте си въпроса "Какво очаквате от тази почивка?" След това помислете дали ще го постигнете по-лесно, ако сте сами или ако продължите връзката си. Например, ако смятате, че губите себе си във взаимоотношенията, най-вероятно наистина се налага да си дадете почивка, да вземате свои собствени решения и т.н., за да накрая бъдете сигурни дали има смисъл да продължавате тази връзка или не.

4. Давали ли сме си почивка в предишни връзки?

Факт: Хората комуникират или изразяват емоциите си по различен начин и тези различия могат да доведат до конфликти.Част от това да бъдете във връзка е да правите компромиси и да се стремите към по-добро разбиране. Но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи за някои хора, особено тези, които се страхуват да показват емоциите си. Помислете за предишните си връзки, за да видите дали имате навика да си давате почивка постоянно или само в настоящия случай искате прекъсване на връзката. Ако е вторият вариант, може би има някакъв проблем в тази връзка.

5. Как ще понеса евентуалната раздяла?

Преди да предприемете каквито и да било действия, представете си бъдещето си, без партньора си. Как се чувствате? Задавайте си този въпрос периодично, през няколко дни, защото отговорът му може да бъде повлиян от емоции. Също така можете да поговорите с трети човек- приятел, родител, колега и т.н. Не предприемайте тази крачка, ако смятате, че при евентуална раздяла не бихте се чувствали добре.

6. Какви ще бъдат уговорките за тази почивка и как ще обсъдим нещата?

Няма шаблон за начина, по който ще попитате или ще съобщите какво искате. Същото важи и за самата временна раздяла. Няма конкретни указания за това колко дълга ще бъде, какво трябва да правите през нея и т.н. Едно нещо е ясно- ако сте решили, че искате почивка, трябва да бъдете напълно искрени с партньора си за това защо я искате и как смятате да се случат нещата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay