7 грешки, които двойките правят, които в крайна сметка могат да разрушат връзката им

7 грешки, които двойките правят, които в крайна сметка могат да разрушат връзката им

75% от хората преминават през множество раздели през живота си. Преминаването през раздяла определено не е от най-приятните преживявания, така че да имаме възможно най-малко от тях, преди да намерим "единствения", би било хубаво. Докато понякога причините, поради които се разделяме, са обективни, все още има неща, които могат да бъдат избегнати. 

Ето кои са грешките, които двойките често допускат:

1. Не изживявате момента заедно

Прекарването на качествено време заедно е много важно за връзката. Двойките, които правят това, са по-доволни в отношенията си. Това е така, защото те споделят опит, който ги сближава. Липсата на комуникация е една от най-важните причини за раздялата. Ако гледате филм заедно или просто седите на един и същи диван по цял ден, но през цялото време си гледате вашите неща, не прекарвате никакво качествено време един с друг. Опитайте се да правите неща, които ви карат да си взаимодействате, например да играете игри или да се разхождате заедно.

2. Свиквате с партньора си

Често се случва хората да свикват един с друг и започват да се приемат за даденост. Важно е да оценявате и забелязвате нещата, които вашият партньор прави за вас. Хората са склонни да искат да се разделят с партньора си, когато се чувстват неоценени. 

3. Избягване на уязвимост

Уязвимостта е това, което прави възможно връзката ви с другите. Когато я избягвате, може да ви е трудно да бъдете отворени и да се доверявате на другите, което е много важно в интимните отношения. Не позволявате на хората да се доближават достатъчно, за да ви опознаят по-добре. В резултат на това няма как да изградите дълбока и силна връзка. 

4. Неспазване на границите

Често хората започват да използват само и единствено "Ние". Вече няма "Аз" или "Ти".  Става трудно да се прави разлика между вас и партньора ви. В някои ситуации е добре да бъдете едно цяло, но не бива да губите независимостта си, защото това писва и в крайна сметка тази връзка ще приключи. Важно е да уважавате личното пространство на другия и да не преминавате границите.

5. Не се грижите за себе си 

Не забравяйте човека, в който сте се влюбили, както и човека, в който се е влюбил вашия партньор. Важно е да се грижите за себе си. С течение на времето неизбежно ще се промените, но това не означава, че трябва да спрете да се грижите за себе си веднага щом намерите партньор. Продължавайте да ходите във фитнеса, да се храните здравословно, да работите върху личностното си израстване и т.н.

6. Наличие на ниско самочувствие

Ниското самочувствие е голяма заплаха за връзката. Хората, които имат ниско самочувствие, често се страхуват от отхвърляне и правят каквото могат, за да се защитят. Те не вярват, че са достатъчно добри за партньора си и не вярват, че партньорът им наистина може да ги обича. Поради това те очакват връзката да приключи скоро.

7. Избягване на конфликти

Може да изглежда, че избягването на конфликт всъщност ви пречи да разрушите отношенията си. Но това не е вярно. Ако избягвате някакъв конфликт, това означава, че криете истинските си чувства, пренебрегвате вашите нужди.

Но не можете да живеете така през целия си живот. В крайна сметка ще бъдете твърде разочаровани и просто ще прекратите връзката. Конфликтите изпускат парата и насърчават комуникацията. Партньорът ви не може да чете мислите ви, така че трябва да се изкажете. По този начин можете да решите проблемите си заедно, преди да е станало твърде късно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay