7 начина да свиете порите си

7 начина да свиете порите си

Дори видът захар, който използвате, може да повлияе на появата на запушени големи пори и мазна кожа. Ако искате да ги скриете, по-добре е да не използвате прахообразни гримове твърде често. Освен това трябва да знаете как да ги нанасяте правилно.

Ето как да се справите с разширените пори:

1. Премахнете рафинираната захар от диетата си

Яденето на рафинирана захар и пържени храни в големи количества може да запуши порите ви. Това се случва, защото производството на себум се увеличава, заради нивата на инсулин. Можете лесно да избегнете това, като замените рафинирани захари с техните здравословни заместители. Това може да бъде например кафява захар или сироп от агаве.

2. Не използвайте матиращи листчета твърде често

Експертите казват, че матиращите листчета дори могат да бъдат вредни за кожата ви. Вие просто се справяте със симптом, докато основния проблем не е разрешен. Освен това, тези листчета могат да лишат кожата от необходимите масла и да доведат до повишено производство на масла.

3. Използвайте екстракт от зелен чай

Продуктите за грижа за кожата с екстракт от зелен чай успокояват и предпазват кожата. Те също така намаляват производството на себум и забавят стареенето. Добре е да се използва за всички типове кожа, освен ако не сте свръхчувствителни. Но избягвайте нанасянето на чист екстракт от зелен чай върху кожата си. 

4. Не фиксирайте грима с пудра през деня

Ако използвате пудра през целия ден, всеки ден, вие просто запушвате порите си непрестанно. Освен това тези продукти обикновено съдържат талк, който може да раздразни очите и носа ви.

По-добре е да използвате четка, вместо гъбичка, за да сведете до минимум запушването на порите. 

5. Използвайте продукти с некомедогенни съставки

Преди да закупите продукти за грижа за кожата, уверете се, че те не съдържат комедогенни съставки, които могат да запушат порите. Това включва зехтин, кокосово масло, масло от ший.

6. Използвайте почистващ продукт със салицилова киселина

Акнето запушва порите ви. В резултат на това прави порите ви по-забележими. Проучванията показват, че използването на почистващ продукт със салицилова киселина може да помогне за отпушване на порите ви. Някои почистващи продукти, съдържащи салицилова киселина, са достатъчно нежни, за да се използват дори всеки ден.

7. Използвайте почистващи гелове

Още един съвет, който експертите предлагат, е използването на почистващи продукти на базата на гел, вместо лосиони. Те са добри в изчистването на излишния себум и това води до минимизиране на появата на големи пори.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay