7 неща, които трябва да обсъдите с партньора си, преди да заживеете заедно

7 неща, които трябва да обсъдите с партньора си, преди да заживеете заедно

Преместването в общ дом е вълнуващ момент и голяма стъпка и за двамата партньори. Това е решение, което може да се отрази много положително на връзката ви, но готови ли сте да го направите? Има някои важни неща, които трябва да се вземат предвид, ако искате съжителството ви да бъде дълго и успешно.

Ето някои неща, които трябва да обсъдите с партньора си, преди да заживеете заедно:

1. Очаквания за бъдещето в дългосрочен план

Преди да се преместите да живеете заедно, трябва да обсъдите плановете си за бъдещето, за да разберете дали очакванията ви се доближават, защото ако имат абсолютно различни планове, нещата няма да се получат и няма смисъл да правите тази голяма стъпка. Дори да смятате, че е малко рано да обсъждате бъдещето, по-добре е да го направите, за да имате реалистични очаквания за тази връзка. Трябва да обсъдите важни неща, като например сключване на брак и раждане на деца.

2. Пари

Финансите са един от най-важните въпроси, които трябва да се обсъдят, преди да започнете да делите едно жилище. Въпреки че може да изглежда като деликатен разговор, "разговорът за пари" трябва да се случи предварително, за да избегнете потенциални проблеми.

Важно е да обсъдите какво мислите за спестяването на пари, който с какви приходи разполага и какви разходи има и също така да решите как да разделите наема, сметките и разходите за хранителни стоки и други домакински нужди.

3. Домакинската работа

Освен ако единият от вас не е майстор готвач със страст към почистването, е добре да обсъдите разпределението на домакинската работа. Вече не живеем в 20ти век, когато жената е трябвало да чисти, готви, пере, простира, глади и т.н. и т.н., така че е добре да разпределите задачите. Например единият партньор готви, другият чисти и т.н. Или едната вечер готви единият, на следващата вечер- другият и така. Няма как единият от двамата да върши всичко, така че е по-добре да уточните този въпрос предварително, преди да се е появило напрежение между вас.

4. Домашни любимци

Добре е да обсъдите евентуалното наличие на домашен любимец. Ако сте от хората, които са свикнали да живеят заедно с животно, а партньорът ви не иска да има домашен любимец, може да сте разочаровани в крайна сметка. Ако пък и двамата обичате животните и да кажем решите да имате куче, добре е да обсъдите как ще си разделяте грижите за него.

5. Гости

Посрещането на гости е нещо, което трябва да обсъдите, тъй като вече ще имате общ дом. Трябва да се разберете дали вашите близки и приятели винаги са добре дошли или е необходимо предварително планиране на това. Важно е да уважите предпочитанията на партньора си, така че го обсъдете.

6. Сън

Спането в едно легло сближава партньорите изключително много и е важно за връзката ви, но е добре да сте подготвени относно навиците, свързани със съня на вашия партньор. Например дали става рано или обича да спи до късно. Дали става нощем, поради някакви причини. Дали обича да спи на хладно или на по-топло.

7. Странни или досадни навици

Мъжете могат да бъдат много креативни в намирането на нови места за оставяне на чорапите. Жените пък може да обичат да прекарват по 2 часа под душа. Всеки си има някакъв странен навик и вашият партньор заслужава да бъде подготвен за него.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay