7 причини да отидете на семеен поход

7 причини да отидете на семеен поход

Кое е заниманието, което разтуптява сърцето ви, държи децата ви заети за определено време, не струва почти нищо, не включва екрани, осигурява време далеч от тълпите? Походът. И сме убедени, че това е перфектното семейно занимание. 

За начинаещите терминът поход е относителен. Ако се страхувате, че чувайки думата "поход" децата ви ще се откажат от идеята, наречете го излет или семейна почивка. Приключение също става. Не се стресирайте с мисълта, че походът трябва да е амбициозен. Не е нужно да изминете стотици километри, за да се почувствате удовлетворени. Все пак трябва да се съобразите с възрастта на децата си, както и с техните интереси.

Както и да го наречете, туризмът ще ви направи по-здрави. Въпреки че може да си мислите, че туризмът и ходенето са едно и също, това, което се случва с мускулите, ставите и сърцето ви по време на тези дейности, те имат огромна разлика. Можете да се разхождате по равна повърхност, докато сте на автопилот, но ако сте на пътека, неравният терен може да увеличи ритъмът на сърцето ви и да забърза метаболизма ви, което подпомага по-бързото горене на калории. Да не говорим и за физическите ползи за вашите деца. А именно, тоновете енергия, които туризмът им позволява да изразходят.

Освен това може да ви направи по-щастливи. Изследвания показват, че хората, които прекарват време в разходки сред природата, са по-малко тревожни. Тази физическа активност може да ви направи и по-умни. Според проучване, когато сте на открито, можете да увеличите продължителността на вниманието и креативността си с цели 50 процента, а и трябва да имате предвид вниманието и ловкостта, които трябва да използвате, за да не се озовете в някоя локва или да се спънете в корен.

Туризмът може да помогне на децата ви да придобият здравословни навици, като: сами да си приготвят туристическата раница, концентрация, развитие на въображението и други.

Туризмът несъмнено сближава семейството. Имайки предвид натовареното ни ежедневие, разходката сред природата би била идеална възможност да прекарате повече време с близките си. Проучвания показват, че именно така ще се свържете повече с децата си.

Можете да видите огромния завладяващ свят през очите на децата си. Може би сте решили да минете около красив водопад, на който обаче децата не обръщат никакво внимание. А се впечатляват от красива пеперуда, която прелита спокойно около тях. Гледките се възприемат от всеки по различен начин.

Дестинациите ви винаги ще бъдат различни. Винаги ще има пътеки и пътечки, по които да поемете. И е сме сигурни, че ще се радвате на страхотни гледка при всяка една от тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay