8 удивителни факта за жените

8 удивителни факта за жените

Знаем много интересни факти за жените. Например, че разпознаваме повече цветове от мъжете, имаме по-развита интуиция, по-добро усещане за миризма и дори, че има връзка между размера на гърдите и интелигентността. И въпреки това продължават да се появяват все по-интересни факти за тези изумителни същества- жените. 

Ето 8 удивителни факта за жените, които много ще ви учудят:

1. Колкото по-малко дрехи носи една жена, толкова по-големи са шансовете й да живее по-дълго

Британски учени стигнаха до това заключение, след като проведоха изследвания с участието на повече от 5000 жени на възраст над 70 години. Има няколко теории, които обясняват тази връзка, но най-убедителната е свързана с химията. За да стане по-ясно: остатъците от химически вещества, които остават на дрехи след пране, създават химическа реакция с потта. Тази реакция създава вредни съединения, които оказват негативно влияние върху здравето.

2. Стимулирането на зърната на бременната жена може да предизвика раждане

Това може да се случи, ако терминът на жената наближава. Стимулирането на зърната води до освобождаване на окситоцин- хормон, който може да предизвика контракции. Това е и същият хормон, който помага на матката да се възстанови след самото раждане. Окситоцинът ускорява процеса на раждане.

3. Има повече жени с нарушено зрение, отколкото мъже

Има поведенчески и екологични фактори, които увеличават риска от проблеми със зрението, независимо от пола на дадено лице. Но има специфични фактори, които са пряко свързани само с жените. Първо, това е свързано с по-дългия им живот и проблеми с очите, които се появяват поради възрастта им. Второ, жените са по-податливи на някои очни заболявания - например синдром на сухота, който се предполага, че е свързан с хормоните. Има 2-3 пъти по-малко мъже с този синдром, отколкото жени.

4. Светлата коса е индикатор за плодовитост

Светлата коса има пряка връзка с естрогена в кръвта, който играе важна роля за сексуалността и плодовитостта. Ето защо не е изненадващо, че блондинките са по-плодовити. Именно заради този хормон има стереотип за глупостта на русите жени. Поради високите нива на естроген, тези жени са по-емоционални и се доверяват на интуиция и чувства. 

След раждането на първото дете, русата коса започва да потъмнява, защото нивата на естроген започват да падат. Намаляването на естрогена е причината да има толкова малко естествени блондинки на възраст над 30 години.

5. Женската любов към розовото идва от предците ни

Жените са наследили любовта си към розовото от своите предци от женски пол. Жените в миналото са събирали плодове като малини, къпини, ягоди и т.н. Това задължение на жените е било от съществено значение за здравето и живота на тяхното потомство. Трябвало е да могат да различават узрелите плодове от зелените и това бързо и отдалече. Като цяло цветното възприятие на жените е много по-голямо.

6. Ароматът на любимия мъж действа успокоително на жените

Учени от Колумбия са установили, че ароматът на любимия мъж може да се справи със стреса при жените. В този експеримент участват 96 двойки. На мъжете са били дадени тениски, които трябва да носят 1 ден. След това тези тениски са раздадени на жените, без да знаят коя тениска на кой мъж е. В резултат на това е установено, че жените, които са получили тениската на своя мъж изпитват по-малко стрес. Жените, които са получили тениската на непознат са имали по-високи нива на кортизол- хормона на стреса. 

7. Жените изпитват истинско удоволствие от говоренето

Известно е, че жените говорят три пъти повече от мъжете, като произнасят около 20 000 думи на ден. Мъжете пък казват около 7000 думи на ден. Установено е, че тази особеност е свързана не само с любовта им към клюките, но и с удоволствието да чуват собствения си глас.

Книгата "Женският мозък", написана от женския психиатър Louann Brizendine, казва, че мозъкът на жената първоначално има повече клетки, отговорни за функциите на речта. Ето защо простото действие на говоренето води до освобождаване на хормон, който създава еуфория и радост. 

8. Жените имат слабост към животните, защото им напомнят на бебета

Всяка жена се разтапя при вида на малко, сладко бебе. Пропорциите на бебешкото лице са много по-различни от тези на лицето на възрастен. Бебетата има по-големи очи, високо чело и пухкави бузи. Оказва се, че животните имат подобни пропорции и създават впечатление за бебе у жените. Така че любовта на жените към животните подсъзнателно е свързана с майчинския инстинкт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay