8 хитринки за поддържане на дома

8 хитринки за поддържане на дома

Поддържането на дома не е лесна работа, но има някои трикове, които можете да използвате, за да направите домашните задължения по-лесни и приятни. 

1. Използвайте таблетка за съдомиялна за почистване на тоалетната чиния 

Таблетките за съдомиялна машина са направени за справяне с твърда вода и премахване на петна. Очевидно може да помогне за почистването и на други неща, като тоалетната. Петната във вашата тоалетна могат лесно да бъдат премахнати с помощта на таблетка за съдомиялна. 

Можете да я сложите направо в тоалетната чиния, за да се справите с петната или да я пуснете в казанчето, за да почистите и него. 

2. Сапун за освежаване на тоалетната

Вместо да купувате специални блокчета за тоалетната чиния, можете да сложите обикновен сапун в мрежичка и да я закрепите за ръба на тоалетната. При пускане на водата, цялата баня ще мирише приятно.

3. Използвайте стреч фолио при запушена тоалетна

Ако тоалетната ви се запуши, опитайте този трик. Увийте цялата тоалетна чиния с прозрачно найлоново фолио, за да не може въздухът да влиза вътре. След това пуснете водата. Благодарение на вакуума, тоалетната ще се отпуши. 

4. Използвайте лак за нокти, за да предотвратите петната, които металните опаковки оставят

Вероятно ви се е случвало да оставите опаковка пяна за бръсне или дезодорант на мивката и да остане ръждиво петно. За да избегнете това, намажете дъното на продукта с безцветен лак за нокти. 

5. Фуния от пластмасова бутилка

Ако използвате прахообразен перилен препарат, знаете, че изсипването му в резервоара на пералнята може да бъде много неудобно. Можете да си направите фуния от гърлото на пластмасово шише, която да закрепите на плика с прах за пране. 

6. Използвайте повторно кафе капсули

Още една страхотна идея е да използвате повторно капсули с кафе, през които вече сте използвали. Сложете кафето, което харесвате вътре в капсулата и я покрийте с парче фолио.

7. Използвайте лак за коса за цветя

Тъжно е, когато свеж букет цветя увехне бързо. За да накарате цветята ви да изглеждат свежи за по-дълго, напръскайте ги с обикновен лак за коса.

8. Използвайте пяна за бръснене за почистване на килими

Ако имате проблеми с почистването на килима, има лесно решение. Пяната за бръснене е безопасна за използване върху килими, тъй като не съдържа оцветители. Просто я нанесете върху килима си, изчакайте малко и след това я отстранете. Можете да опитате този трик и с вашите мебели, като столове и дивани. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay