9 великолепни жени от миналото, чиито тайни за красота звучат странно днес

9 великолепни жени от миналото, чиито тайни за красота звучат странно днес

За съвременните жени не е толкова трудно да се грижат за себе си, защото рафтовете на магазините са затрупани с козметични продукти. Освен това козметологията и пластичната хирургия не само ще ви помогнат да изглеждате по-млади, но и да коригирате всички несъвършенства във външния си вид. Звездите на Златния век на Холивуд обаче не са имали достъп до целия този лукс, затова трябвало да използват различни трикове:

Много от тези трикове за красота станали популярни и са актуални дори днес:

1. Джинджър Роджърс спала навън 

Холивудската актриса, певица и танцьорка Джинджър Роджърс веднъж признава, че мрази салоните за красота. За да запази младостта си, тя не използва никаква козметика. Тя нанасяла дебел слой нощен крем през нощта и на сутринта измивала лицето си със сапун на маслена основа. Тя също имала здравословен начин на живот, спазвала проста диета и играела тенис поне 2 пъти седмично.

Но основната тайна на нейната красота и сияйна кожа било спането на открито. 

2. Джийн Харлоу втривала горещ зехтин в скалпа си

Джийн Харлоу била първата платинено руса блондинка в Холивуд. Макс Фактор е работил върху външния й вид, така че актрисата била доста наясно, що се отнася до въпросите за красотата. Тя съветвала жените да не търкат кожата на лицето си, когато нанасят крем, а вместо това да го потупват. Също така твърди, че зъбите трябва да се мият с кръгови движения, а не нагоре и надолу.

Звездата препоръчвала да се втрива горещ зехтин в скалпа поне веднъж месечно за растеж и блясък на косата. Масажирането на главата й всяка вечер и разресването на косата също била сред нейните тайни за красота.

3. Мерилин Монро рисувала бели триъгълници в ъгълчетата на очите си и използвала червено червило

Гримьорът Алън "Уайти" Снайдер бил човекът, отговорен за външния вид на известната красавица. Той използвал един интересен трик, за да накара очите на Мерилин Монро да изглеждат по-големи и по-бели.

Снайдер рисувал малки бели триъгълници във външните ъгли на очите на звездата. По този начин погледът на актрисата изглеждал по-широко отворен. В допълнение, той подчертавал вътрешните ъгли на очите на Мерилин с червена очна линия, така че в крайна сметка те изглеждали по-светли.

4. Вивиан Лий излизала извън границите на долната си устна 

Актрисата, която изигра Скарлет О’Хара в "Отнесени от вихъра", не смятала, че устните й са достатъчно плътни. Вивиан очертавала устните си така, че моливър или червилото да се простират отвъд долната линия на устните.

Между другото, този трик за красота бил много популярен. В ръководство за грим от 1940 -те жените били посъветвани да нарисуват контурна линия (с молив за устни) извън естествената линия на устните. Този трик кара устните да изглеждат по-плътни.

5. Марлен Дитрих използвала тиксо, за да повдигне зоната на деколтето

Истинска модна икона, легендарната Марлен Дитрих изпреварила времето си, когато пластичните операции не били толкова достъпни. Тя е изобретила свой собствен вид козметичен лифтинг. Актрисата стягала застаряващата кожа на лицето и шията с помощта на лепило. Също така, според някои източници, тя опъвала деколтето си по същия начин, когато ще облича рокля без сутиен.

Нейната дъщеря, Мария Рива, също говори за този трик. Според нея Марлен Дитрих използвала широка тиксо, за да повдигне визуално тялото си в зоната на деколтето.

6. Фани Уорд висяла с главата надолу всеки ден 

Актрисата на нямото кино, Фани Уорд, била "вечно млада". Казват, че на 55 тя успяла да изиграе 7-годишно момиче и всичко било благодарение на факта, че кожата й останала свежа и млада.

Фани твърди, че тайната на младостта й е съвсем проста - всеки ден виси на рамката на вратата наопаки. Актрисата вярва, че това помага на кръвта да измие тъканите на лицето, да ги освежи и да възстанови енергията. Според актрисата, благодарение на този трик кожата й не остарява.

7. Айда Лупино правила солен пилинг

Актрисата и режисьор Айда Лупино признава, че е използвала няколко радикални метода за грижа за кожата. Тя поръсвала кърпа със сол и масажирала лицето и шията си с леки кръгови движения. След тази процедура тя нанасяла медена маска върху лицето си за 30 минути и след това я отмивала с вода.

Актрисата правила тези процедури два пъти седмично. 

8. Селена Ройл слагала самозалепваща лента между веждите си

Селена Ройл, актриса от радиото, киното и телевизията, написала статия, в която препоръча на всички жени да нанасят парче лепяща лента под формата на ромб между веждите си. Селена вярвала, че този метод може да помогне на една жена да се мръщи по-малко и да избегне появата на бръчки.

9. Карол Ломбард използвала синя спирала

Очарователната актриса Карол Ломбард притежавала уникален вид. Тя успява да направи това с помощта на обикновена синя спирала. Тя също използвала виолетови сенки за очи при излизане - това подобрявало синия цвят на очите й.

През 30-те години на миналия век Карол съветва жените да отварят широко устата си, когато нанасят спирала, така че лицето да е възможно най-напрегнато и клепачите да не треперят, което означава, че спиралата няма да се размаже. Може би благодарение на тази прекрасна руса дама жените по целия свят започнаха да гримират очите си с отворена уста.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay