Beauty Snacking ще е сред петте тенденции, които ще доминират индустрията за красота през 2023 г.

– Шведският beauty-tech иноватор FOREO обяви кои ще са най-популярните трендове в областта на красотата тази година –

Beauty Snacking ще е сред петте тенденции, които ще доминират индустрията за красота през 2023 г.

Институтът на FOREO в Стокхолм разкри кои ще са петте топ тенденциите в индустрията за красота през 2023 г. С бързото развитие на новите технологии, продуктите за красота стават все по-усъвършенствани и персонализирани. Според проучване на института именно технологичните иновации ще бъдат  в основата на бъдещите тенденции и трансформацията на индустрията, а топ 5 трендовете, които ще доминират сектора и сърцата на потребителите през 2023 г. ще са: защита на кожната бариера, beauty snacking, неинвазивни анти-ейдж процедури, фокус върху грижата за тялото и уреди с LED и IPL технологии.

"Индустрията за красота е на прага на голяма трансформация. Потребителите вече не търсят само продукт, който да ги накара да изглеждат по-добре, но и да се чувстват по-добре и наистина да бъдат по-добри. Тази промяна в начина на мислене, която е тясно свързана с възхода на "осъзнатата" красота, води до по-голямо търсене на продукти, които предлагат нещо повече от ползи за кожата. FOREO изгради своите емблематични продукти около доброто здраве и грижата за себе си, като по този начин запълни дупката между здравето и красотата", обяснява Владимир Кутурило, генерален мениджър на FOREO за Източна Европа.

Beauty Snacking ще е сред петте тенденции, които ще доминират индустрията за красота през 2023 г.

Според FOREO през 2023 г. ще станем свидетели на още по-голяма интеграция на красотата и здравето, тъй като технологиите продължават да се развиват и да променят ежедневието ни. Централно място ще заемат технологичните устройства, предназначени да ни помогнат да изглеждаме и да се чувстваме по-добре.

ТЕНДЕНЦИЯ 1: ЗАЩИТА НА КОЖНАТА БАРИЕРА 

Една от тенденциите, която ще продължи да доминира в света на красотата и през 2023 г., е защитата на кожната бариера. Кожната бариера (или епидермиса) е външният слой на кожата, който задържа влагата и предпазва кожата от токсините в околната среда. Кожната бариера се уврежда, когато е лишена от естествените си масла в резултат на използването на агресивни почистващи продукти, киселини и локални средства за акне. А след като бариерата загуби тази способност, кожата остава чувствителна и по-склонна към зачервяване и раздразнения. 

Съставки като керамид и ниацинамид ще бъдат водещи в тази насока през 2023 г., но  FOREO предупреждава, че никоя съставка не може да възстанови напълно увредената кожна бариера, като посочва, че най-добрият начин за защита на кожата, е превенцията. Една от основните причини е прекомерната ексфолиация и грубото почистване. Гамата LUNA на FOREO разполага с меки силиконови влакънца, които гарантират дълбоко, но нежно почистване, оставяйки кожната бариера непокътната, като същевременно елиминира до 99,5% от натрупаните токсини (следи от грим, излишен себум и мъртви клетки).

ТЕНДЕНЦИЯ 2: BEAUTY SNACKING

Beauty snacking на практика означава да отделяш по малко време за красота няколко пъти през деня. Това не е нова концепция, но със своите продукти компании като FOREO превръщат обичайното бързане при бюти ритуалите вкъщи в релаксиращи моменти на разкрасяване и грижа за себе си. Както и при храненето, тук е важно да се внимава с избора на любима "закуска" за кожата. Въпреки че хидратацията винаги изглежда като добра идея, нанасянето на твърде много хидратиращ крем през деня ще доведе до намаляване на производството на естествена влага в кожата. Прекаленото хидратиране сигнализира на кожата ви, че има достатъчно вода, липиди и протеини, като по този начин се забавя естественото производство на тези важни хранителни вещества.

Ето защо, няма да сбъркате, ако заложите на beauty snack, който е микс от усъвършенствана технология и първокласен дизайн. IRIS е уред за околоочен масаж, одобрен от офталмолози и силно препоръчван от знаменитости като Джема Чан и Парис Хилтън. IRIS осигурява свеж и подмладен вид само за 60 секунди. Това е неинвазивен, бърз, ефективен и ултрахигиеничен уред за масаж на очите, вдъхновен от древните техники за лимфен дренаж с потупване с пръсти, практикувани в Азия, и модернизиран чрез патентованата от FOREO технология за T-Sonic™ пулсации. Създаден, за да приляга идеално към околоочния контур, IRIS е клинично доказан като 3,5 пъти по-ефективен за намаляване на торбичките под очите, 80% по-ефективен в изглаждането на фините линии в околоочния контур и 70% по-ефективен в намаляването на тъмните кръгове под очите. IRIS™ също така повишава ефикасността на козметиката за очи, като увеличава абсорбацията на активните съставки с 84% и ги вкарва дълбоко в кожата, където действат най-добре.

Beauty Snacking ще е сред петте тенденции, които ще доминират индустрията за красота през 2023 г.

ТЕНДЕНЦИЯ 3: ИНЖЕКЦИОННИ СРЕДСТВА СРЕЩУ НЕИНВАЗИВНИ ПРОЦЕДУРИ

Пазарно проучване показва, че индустрията за козметични филъри е оценена на 5,1 млрд. долара през 2021 г. и се очаква да достигне над 13 млрд. долара до края на 2031 г. Ясно е, че търсенето на процедури за подмладяване рязко нараства, но това засилва интереса у към безболезнените неинвазивни процедури с видими дългосрочни резултати и през 2023 г. се очаква те да са предпочитани пред хирургическите намеси, съпътствани от болка и рискове.

Миналата година FOREO регистрира драстично увеличение на търсенето на продукта BEAR – 175% годишен ръст. Супергероят на FOREO в борбата срещу стареенето е първото в света медицинско устройство с микроток и  анти-шокова система™, одобрено от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ). Клинично доказано, че BEAR значително подобрява дълбоките бръчки и фините линии, като работи и за стегнатия вид на кожата. Резултатите са видими само след седмица, което го прави не само най-безопасния, но и най-ефективния микротоков уред за лице.

BEAR съчетава микротокова технология с характерните за FOREO T-Sonic™ пулсации. Уредът стимулира и тонизира кожата, борейки се с  признаците на стареене, а кожата видимо се стяга само в рамките на няколко минути. Това устройство е доказателство, че пластичната хирургия не е единственият начин да върнете времето назад.

ТЕНДЕНЦИЯ 4: ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО 

Грижата за тялото ще е в центъра на вниманието през 2023 г.  все повече потребители и компании ще инвестират в продукти за ексфолиране на кожата, борба с целулита и портокаловата кожа. В края на 2022 г. FOREO представи дългоочакваната LUNA™ 4 body – масажираща четка за тяло за ежедневно дълбоко почистване с T-Sonic™ пулсации, която не само ще ви осигури най-ефективното почистване на тялото, но има и положителен ефект срещу целулита, като таргетира течността, която се натрупва в колагеновите джобове.

Изработена от ултрахигиеничен силикон, LUNA™ 4 body се състои от меки, устойчиви на бактерии силиконови влакънца, които са 35 пъти по-хигиенични от четките с найлонови косъмчета. Клинично доказано е, че премахва 99% от замърсяванията и себума по кожата, което означава, че запушените пори и обривите остават в миналото.

ТЕНДЕНЦИЯ 5: ВЪЗХОД НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА КРАСОТА

Вече утвърден играч в индустрията за красота, beauty-технологиите ще поемат водеща роля, тъй като потребителите търсят резултати на професионално ниво и устойчиви решения в уюта на дома си. Навлизаме в ерата на информираните потребители, които искат и изискват чиста и разумна красота. Тези потребители са информирани и сега повече от всякога са наясно с ползите на технологиите за тяхната кожа. Тази осъзнатост подхранва все по-нарастващия интерес към технологията с LED светлини и криотерапията – тенденции, които FOREO отстоява и въведе още преди години със своята гама UFO.

Клинично доказано е, че терапиите с маски за лице с UFO™ 2 подобряват нивата на хидратация в кожата със 126% само след 90 секунди и тъй като нищо не се губи на повърхността, ефектът продължава до 6 часа. Освен това, клинични проучвания показват, че UFO™ 2 значително намалява появата на бръчки само за седем дни. Терапията с лилава светлина на UFO прави кожата по-сияйна, синята премахва несъвършенствата, а жълтата успокоява кожните възпаления. Това "неземно" устройство съчетава също така термотерапия, криотерапия и характерните за марката T-Sonic™ пулсации, за да постигне резултати на професионално ниво у дома само за две минути. Криотерапията стимулира производството на колаген, който е от съществено значение за поддържане на младия и здрав вид на кожата. Това помага и за намаляването на появата на фини линии и бръчки, както и за подобряване на еластичността на кожата. 

Наред с технологиите с LED светлина се очаква IPL устройствата да имат зашеметяващ ръст през 2023 г. с увеличаването на IPL процедурите в домашни условия. Тези устройства предлагат резултати на професионално ниво без постоянни скъпи посещения в салона. Разликата между LED светлината и IPL технологията е в мощността на заряда. Както подсказва името ѝ, Intense Pulse Light или интензивна импулсна светлина използва мощни, краткотрайни импулси. Докато зарядът на IPL устройствата е много по-висок за по-кратко време, измервано в милисекунди, LED светлината е по-малко интензивна и се измерва в минути. IPL технологията влияе добре на хиперпигментацията и често се използва в устройствата за обезкосмяване, докато LED светлината подобрява заздравяването на кожата, стимулира производството на колаген и може да помогне при акне. 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay