Forbes определи Мишел Обама за най-влиятелната дама на планетата

Мишел Обама зае първото място в класацията на Forbes

Forbes определи Мишел Обама за най-влиятелната дама на планетата

В последното издание на класацията, челната позиция бе отредена за първата дама на САЩ - Мишел Обама. Тя е новата Джаки Кенеди, но с юридическо образование. Модна икона, майка на две дъщери, жена на спорта, тя промени представите за модерната жена. Заради нейната кампания за здравословен начин на живот, компании като Coca-Cola, Kellogg и General Mills са обещали да намалят калориите в продуктите си до 2012.


Втора в класацията е
Ирене Розенфелд, изпълнителен директор на Kraft Foods. Тя е една от най-високоплатените жени в Америка – втора след Карол Барц изпълнителния директор на Yahoo. За 2009 след успешна сделка с акциите на Kraft Foods, Розенфелд се сдоби с 26.3 милиона долара.


Трета по влияние пък е най-известната телевизионна водеща в света Опра Уинфри. През последните 5 години приходите й възлизат на 1.35 милиарда. През 2011 година ще се излъчи последният сезон на Шоуто на Опра. С 25-ия последен сезон обаче водещата не се отказва от медийната си кариера, тя е запланувала свой собствен телевизионен канал, който ще носи името Oprah Winfrey Network.


Миналогодишната номер едно в класацията на
Forbes - германският канцлер Ангела Меркер, тази година е на четвърто място сред най-влиятелните дами в света. Лидер на Християн-демократическата пария, Меркел е първата жена канцлер на Германия. През 2005 година тя застана начало на кабинета и силната ръка с която управлява от тогава е причината Германия постепенно да излиза от Кризата.


На пето място е Хилари Клинтън бивша първа дама на САЩ, а сега държавен секретар. На 7 и 8 място са кралиците на музикалния бизнес съответно
Lady Gaga и Beyonce.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay