Скъсяването

Къса промяна

Спомням си го този много слънчев ден. Бях на 7г., със заплетена коса, а майка ми ме умоляваше да отидем до кварталния фризьор, за да поправим непоправимото. Раз, два, три... и се виждам пред огледалото с къса коса на черта. Тогава не ми изглеждаше като добра идея, рискът да ме сбъркат с брат ми беше голям. Днес ми се вижда като най-добрата.

 

Всяка една жена има в миналото си снимка с къса коса, но не всяка вижда предимствата на "освободената" прическа. Някои, доста непонятно за мен, намират раздялата с косата за болезнена и невъзможна. Не се осмеляват да отрежат няколко сантиметра повече от нормалното, а какво остава за цяла педя коса. Е, аз убедително им припомням - нали знаете, че ще порасне, прегърнете промяната, внесете свежест във визията си. На големия екран виждаме своите любимки по-уверени и сексапилни отвсякога, като започнем от Виктория Бекъм, Ким Катрал, Ема Уотстън, Холи Бери, Риана... списъкът е безкраен, а опитите им с малкото коса определено са повече от успешни.

 

Сега е идеалният момент. Лято е, горещо е. Късата прическа освобождава. И освен, че е супер удобна за сезона, с отрязването на няколко сантиметра се лишаваме и от няколко притеснения, няколко задръжки. Виждали ли сте жена с къса коса, която не излъчва убийствена увереност? Аз не.

 

Естествено винаги всичко е субективно, но ако смятате формата на лицето си за подходяща, действайте! Нали знаете, промяната вдъхновява.

 

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.06.2011|12:14
Точно това направих миналото лято. Отрязах педя и половина от косата си. Никой не вярваше, че ще го направя, дори много ми казваха, че няма да ми отива. Въпреки това обаче аз отидох, отрязах я и изобщо не съжалявам. Толкова ми е по-удобно и леко, че дори не се и замислям в близките години да я пусна отново дълга. Предимствата на късата коса са много, като най-голямото е, че се оформя много по-бързо и лесно. Който се чуди още дали да го направи, изобщо да не се замисля, коса е, ще порасне!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay