Sofia Fashion Week покорява столицата с четвърто издание

Sofia Fashion Street за първи път на седмицата на модата в София

Предстоящото издание на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на 5 дни от 20 до 24 март 2017. Традиционното топ модно събитие се организира за четвърти път на територията на зала EFE на Hotel Marinela и през този сезон ще предложи на посетителите много изненади.

На модния подиум този март ще дефилират топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов. Екатерина Краснова е модел, телевизионен и радио водещ. Занимава се още с журналистика. Ивел Йорданов е български модел, спортист и ентъртейнър в популярно нощно заведение в София.

Sofia Fashion Week покорява столицата с четвърто издание

Трикратната носителка на "Златна игла" на Академията за мода – Евгения Живкова, ще открие първата вечер като специален гост на събитието. През тази вечер ще видим дизайнери и модни къщи само от България.

Sofia Fashion Week покорява столицата с четвърто издание

Тоалет на Евгения Живкова

Ще бъдат представени селстирани колекции на студенти от Националната художествена кадемия, НБУ, Югозападен университет "Неофит Рилски", Варненски свободен университет "Черноризец храбър".

Рапърът 100 кила и неговите гайдари ще се погрижат за забавлението на гостите през тази първа тематична вечер. В предстоящия сезон на седмицата на модата в София световни байери ще се насладят на българските дизайнери в откриващата вечер на събитието.

За първи път в рамките на седмицата на модата в София ще има две вечери – 21 и 22 март, посветени на световни марки и брандове с представителства в България. Четвъртата вечер на 23 март е Haute Couture – вечерта, в която ще се представи висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа.

На финала на събитието – 24 март ще се проведе гала вечер ще с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки.

Sofia Fashion Week покорява столицата с четвърто издание

Модел на Виктория Джумпарова

На пресконференцията, която се проведе днес, Мария Бонева, която е организатор на Sofia fashion week отбеляза, че събитието се доближава все повече до световния стандарт. Тази година се залага предимно на чуждестранни модели и се подкрепят все повече нови марки и брандове. Сред световните дизайнери, които ще гостуват на седмицата на модата ще е култовият сирийски дизайнер Карам Дая.

Sofia Fashion Week покорява столицата с четвърто издание

Отляво надясно Ива Екимова, Пламен Хутов, МАриела Литман, Мария Бонева, Любомир Стойков, Евгения Живкова, Десислава Маркова, Виктория Джумпарова

По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week на подиума ще дефилират топ модели от Украйна, които са участвали на седмицата на модата в Москва. Родната седмица на модата се доближава все повече до световните седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, като тази година всички гости и партньори ще се насладят на първата модна улица – Sofia Fashion Street.  Sofia Fashion Street ще работи от 11:00 до 17:00 часа с вход свободен, а бъдещите абитуренти ще могат да изберат своите тоалети директно от сцената или шоурума на модната улица. За други пък Sofia Fashion Street ще бъде любимото място през модната седмица, за работен обяд, кафе или вино с приятели, защото организаторите са се погрижили и за модерна ентъртеймънт зона.

В петте тематични вечери на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 обещават събитие, което ще определи модния пазар в България – амбиция, вече доказана с изданията до момента. Sofia Fashion Week се организира два пъти в годината – през март и септември, за да представя модните и актуални решения за всички сезони. Събитието показва един изключително класен моден продукт, който няма аналог в България до момента. Радващо е, че всички издания до сега пожънаха изключителен успех.

Чрез проекта се положиха основите и на В2В активности между българските марки, които могат да бъдат видяни и оценени от световните модни експерти. На всички вечери от Sofia Fashion Week ще присъстват VIP личности от модния и бизнес елит на страната. Разбира се по традиция след всяка вечер за гости, партньори и модели ще има уникални модни партита на различни места в Hotel Marinela – Sofia. Билети за събитието се предлагат в мрежата на "Ивентим" или на консиерж в хотела. На събитието няма да се допускат лица под 18 години.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay