Стара колкото света, бирата е една от най-често предпочитаните напитки, и за мъжете, и за жените. И в това няма нищо лошо, защото всъщност тя може да ни носи ползи. Естествено, само когато я приемаме в умерени количества.
Най-силното доказателство е, че всеки вид алкохол може да повиши нивата на добрия холестерол в кръвта и да понижи риска от сърдечен удар с цели 30 процента. Това са твърдения на Ерик Рим, изследовател в Харвард.
Според него има доказателства, че алкохолът може да помогне в увеличаването на инсулиновата чувствителност, както и да снижи риска от диабет. И напълно логично - любимата бира влиза в списъка с тези полезни напитки. Заради съдържанието на голямо количество течности, може да се намали риска от рак на пикочния мехур и бъбречни камъни.
Бирата се произвежда от преваряването и ферментацията на нишесте, получено главно от зърнени култури - най-вече малцов ечемик. В съдържанието ѝ попадат въхлехидрати, малко количества витамин Б и калий. Това просто информативно – не ти препоръчваме да приемаш дневната си доза витамини от този източник.
А сега малко и за ценната бирена мая. Позната като богат източник на магнезий, селен, калий, фосфор и витамин Б. Счита се, че е много добър избор за хранителна добавка. Внася допълнително умерени до високи дози макроелементи и микроелементи в човешкия организъм. Съдейства за укрепване на имунната система, действа благоприятно на косата и помага на кожата да засияе.
2 | 0 |