"Море от мечти": Романът, който е способен да върне българите в чужбина у дома

"Море от мечти": Романът, който е способен да върне българите в чужбина у дома

Днес ще ви представим един български роман със заглавие "Море от мечти", който е по книжарниците съвсем от скоро. Неговата авторка Мари Робес споделя, че го е написала, тъй като смята, че лисват романи с красиви български локации. Тя силно вярва в смисъла на книгата и затова ще я разпространи безплатно в български библиотеки в чужбина.

"Надявам се "Море от мечти" да вдъхнови българи в чужбина да се върнат обратно. Както и хора от България да не заминават навън. Като късче към "зърно за посева", за което говори Шекспир в Сонет 14", споделя още тя.

Книгата е лека и многопластова, забавна и смислена, ухае на лято и се чете на един дъх. Отвежда ни на любими български локации, оваляни в дъха на рози и песента на щурчета и сменя пред нас като на калейдоскоп Созопол, Несебър, Велека, селца в Струмската долина.

Озоваваме се на цветните тераси на Ботаническата градина в Балчик. Политаме с балон над залива на Албена. Улавяме дъха на Родопите. Разхождаме се по калдъръмените улички на Стария Пловдив. Гледаме звездите в мастиленото небе над крепостта Калиакра. От страниците ни трогва българска песен, която напомня за Балкана и морето, за полет на чучулига и долина от рози. И на този фон се разказва историята.

Виждаме България през погледа на една жена. И през очите на възрастния български таксиметров шофьор Камен - някогашен учител, който не се отказва от мечтата си, въпреки натиска на битието.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay