Всяко поколение си има своите играчки

GSM, лаптоп или таблет

Всяко поколение си има своите играчки

Много устройства стават популярни сред точно определена възрастова група. Болшинството от нас вече имат мобилни телефони, лаптопи или традиционни компютри. Изследване в САЩ обаче показа, че всяко поколение си има своите любими "играчки".

 

По-старите хора трудно се приспособяват към новите технологии, като за тях дори и мобилният телефон е голямо предизвикателство. 48% от хората на възраст над 75 години в САЩ обаче имат мобилен телефон. 85% от всички пълнолетни хора в страната на неограничените възможности имат телефон в джоба си.

 

Конвенционалните компютри са популярни сред хората на възраст 35-65 години. За младежите обаче лаптопите и нетбуците са с предимство. 70% от тях имат преносим компютър.

 

За някои технологии американците са единодушни. iPod или mp3плейъри например притежават почти всички хора на средна възраст в САЩ. Същото се отнася и за американците от 18 до 34 години. Друга джаджа, която се харесва на почти всички, са конзолните игри – 63% от хората на възраст 18-46 години притежават подобно устройство.


Най-новите технологии – таблети и електронни четци все още не са широко разпространени. Едва 4% от пълнолетните американци имат таблет, но все пак младежите и тук доминират – 5% от хората на възраст между 18 и 46% вече са се снабдили с новото устройство.

 

Данните са от проучване на института Pew Internet. Проучването е проведен в периода август – септември 2010 година в САЩ.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay