Как древното знание променя медицината?

Ще разберете в книгата "Тайната на изцелението" на немския журналист Йоаким Фаулщих

Как древното знание променя медицината?

Изживява ли медицината повратен момент? Могат ли алтернативната медицина и науката да се съчетаят успешно, помагайки на милиони хора по света? Отговорите на тези въпроси намираме в книгата "Тайната на изцелението” (ИК "Сиела”) на германския журналист Йоаким Фаулщих. Авторът твърди, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си и са преплетени в голяма мрежа, в която се крие търсената открай време тайна на изцелението.

Сблъсъкът между алтернативна медицина и наука съществува от векове, а поддръжниците на единия и на другия лагер спорят ожесточено отколе. Германският журналист Йоаким Фаулщих, който от години търси пресечната точка между двете, смята, че голямото объркване идва иКак древното знание променя медицината?

В сензационната си книга "Тайната на изцелението” Фаулщих разкрива как древното знание променя съвременната медицина: "Методите, които само допреди няколко години бяха игнорирани, защото ги смятаха за ненаучни, сега намират признание. Университетски клиники работят рамо до рамо с лечители, онколози подкрепят пациентите си чрез пътешествия на съзнанието към прастари вътрешни образи и картини, психолози съчетават хипнозата с двигателна практика, лекари предизвикват изпадане на пациентите в транс, за да проследят дълбоко скритите причини на хроничните заболявания. Как могат да се обяснят техните успехи?”

Фаулщих показва, че древното знание отдавна вече не се намира в противоречие с модерната наука. Откритията, направени от невробиолози и изследователи на мозъка през последните години, потвърждават, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа. Именно в нея се крие тайната на изцелението, която хората открай време търсят, смята германският журналист.

Йоаким Фаулщих е телевизионен журналист и режисьор на документални филми в сферата на политиката и екологията. От 20 години Фаулщих се занимава задълбочено със съчетаването на алтернативна медицина и наука – в частност изследвания за съзнанието и подсъзнанието – с цел по-здравословен начин на живот и лечение на редица заболявания. Неговите филми "Rätselhafte Heilung" (ARD 2006) и "Тайната на изцелението” (ARD 2010) са запознали милиони хора с тезата, която Фаулщих излага и в книга си: че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа.

Книгата е в превод от немски език, дело на Величка Стефанова.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay