Какво да очакваме до настъпването на 2020 година

Изобретенията, които ще променят света!

Какво да очакваме до настъпването на 2020 година

Сайтът на американското научно списание Popular Science класира изобретенията, които до 2020 година ще променят коренно света, научихме от БТА.

 

Първо място заема изграждането на станция на Луната, построена от роботи за роботи. Проект, който ще бъде осъществен от Япония. "Въпреки дългия период на възстановяване след разрушителното земетресение и цунами, проектът вече е програмиран и няма друга страна в света, която да може да изпълни докрай такава сложна задача", разказва Майк Либхолд от "Института за бъдещето" в Калифорния.

 

Високоскоростната железопътна линия, която ще свързва Лондон и Пекин заема втората позиция. Линията ще премине през 17 страни и ще съедини Европа и Азия.

 

Очакванията до 2020 година са реализирането на много и различни проекти. Може би ще имаме възможността да караме летящи автомобили, а полетите в космоса ще се превърнат в по-достъпни от всякога.

 

С помощта на имплантирани чипове човешкият мозък ще управлява телевизори, компютри и смартфони, всички екрани ще са снабдени с технологията OLED. Така изглежда бъдещето според прогнозите на специалистите.


От своя страна учени от Лозана са уверени, че до 2020 година ще бъде създаден изкуствен интелект, който ще може да генерира идеи като човешкия мозък.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay