Оцеляване чрез “Мръсни правила”

Какво е да стъпваш по ръба на чуждата самоличност на място, където в сила са единствено мръсните правила

Оцеляване чрез “Мръсни правила”

Хората, които познават Шарлот Олтън, могат да я определят като дружелюбна и интелигентна дама, чиито контакти се свързват с високите нива на обществото на Лондон. Тя "не се набива на очи, елегантна е, но никога ефектна, отбягва да привлича вниманието…”

Това, което "приятелите” й не знаят за нея е, че вкъщи Шарлот се преобразява в съвсем друг човек - в жена на име Карла: наемен специалист от тайна организация, прикриваща престъпни следи и подменяща лични данни.

Карла не прави разлика между "добрите” и "лошите” хора. Стига да ѝ бъде платено подобаващо, тя ще се погрижи проблемите на всекиго да бъдат заличени. Или поне до появата на Саймън Йохансен - бивш снайперист и настоящ наемен убиец от разузнаването, когото Карла е "заличила” от човешките регистри след съвместната им работа.

"Изминали са две години, откакто се срещнахме за последен път. Филдинг не можа да ми каже къде е отишъл Йохансен. Следата, която беше оставил, се губеше в Амстердам. Слуховете след това не доведоха доникъде. Бях започнала да мисля, че е мъртъв. Но той е жив и стои пред мен.

Защо сега, след толкова много време? Защо идваш при мен? - мисля си…”

Йохансен трябва да бъде внедрен в експериментално затворническо селище ("Програмата”) под чужда самоличност, където да изпълни нова поръчка - да убие жена, за която се смята, че живее зад стените на затвора. Карла се чувства длъжна да отговаря за сигурността му и за изпълнението на мисията не само, защото мъжът е неин клиент, но и защото изпитва влечение към него още от първите им срещи преди две години.

Тя обаче не успява да се добере до никакви данни, удостоверяващи съществуването на мишената на Йохансен в "Програмата”. Тя се опасява, че тази поръчка е капан за него, а може би за самата нея. Така Карла започва собствено разследване с помощта на свои колеги, които, на свой ред, да пазят гърба ѝ.

"...Изваждам досието и прелиствам направо на снимките. Ето я. Снимката от интернет е същата, която Филдинг е дал на Йохансен, Катрин Галахар.

Ако не беше досието, никога нямаше да я идентифицирам. Блогът, който бях открила, бе просъществувал кратко. Във всяка друга статия в интернет по темата мястото, оставено за снимката й над заглавията ИЗЧЕЗНАЛА Е ДОКТОР КАТРИН: НЯМА УЛИКИ и ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ТАЗИ ЖЕНА, вече е празно.”

Дебютният роман на Хелън Гилтроу - "Мръсни правила" (изд. "ЕРА"), минава отвъд романтичните криминалета на Нора Робъртс и Даниел Стийл. Той е модерен трилър със заплетен и динамичен шпионски сюжет, в който всеки владее до съвършенство двойната игра. Напрежението е налично на всяка страница на книгата, а ситуациите, в които попадат героите, карат читателите да съпреживяват всяка тяхна история и с нетърпение да вървят по пътя към развръзката.

Може ли Карла да разчита на лоялността на приближените си, или по-скоро трябва да се уповава единствено на интуицията си? Това предстои да ви разкрие Хелън Гилтроу в своята книга.

Още летни заглавия ще намерите на Jenite.bg във Facebook.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay