Силви Вартан представи на българо-френски новата си книга "Мама" в София

Една изключителна жена!

Силви Вартан представи на българо-френски новата си книга "Мама" в София

Вчера беше много емоционална вечер за всички франкофони, за прекланящите се пред всичко френско, но и българско. Вчера София отвори сърцето си за една велика французойка, но и българка! Силви Вартан винаги е твърдяла и вчера отново каза, че никога не е скъсвала пъпната си връв с България.

Вчера тя беше в клуб "Перото", за да представи новата си книга "Мама".

Изключителната певица и актриса сподели на българската публика, че преживяното в България я е направило един солиден, здрав човек. "Хората, с които се срещнах в детството си, ми помогнаха да се създам като личност", каза тя.

В книгата тя разказва за майка си. Нейният живот минава през целия 20 век. Вартан сподели, че е искала да опише нейния опит, нейните мечти.

Това е начин и нейните деца да я опознаят. Описването на майка й в книгата е един вид обезсмъртяване, вдъхване на втори живот за нея.

Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви Вартан ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка.

Прочутата френска певица и актриса с българско-унгарски корени има зад гърба си 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди музикални спектакли в цял свят, а последният й грандиозен концерт у нас се състоя през април 2014 година в зала 1 на НДК, където тя представи албума си "Силви в Нешвил". Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay