Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон

Стартът ще бъде даден този петък в зала „България“

Този петък, 30 септември, Софийската филхармония открива своя 88-ми творчески сезон от 19:00 часа в зала "България". Концертът ще се състои под палката на харизматичния диригент Константин Тринкс, в изпълнение на пленителното сопрано Александра Любчански и с участието на НФХ "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров. В рамките на вечерта ще оживеят митове и образи от легендите, претворени в бляскави романтични произведения.

Този концерт слага началото на един динамичен творчески сезон, обединен около световни имена и музикални шедьоври, с което Софийска филхармония дава заявка за един изключителен, вълнуващ творчески сезон.

Изпълнители и диригенти от световна класа, най-актуалните имена в световните афиши и млади, но ярко изгряващи звезди, ще застанат пред Националния оркестър и Националния филхармоничен хор.

Творчеството на Владигеров, Вагнер и Щраус е белязано от характерните за романтичната епоха разточителство и размах на изразните средства. Това определя и облика на програмата, в която оркестърът избухва в пищни хармонии, а пътят към съвършенството е път към Любовта.

Александра Любчански е многостранен артист – блестяща пианистка с със съзвездие от престижни награди и водещо сопрано в редица престижни оперни театри с внушителен репертоар. Работила е със забележителни диригенти като Валери Гергиев, Кент Нагано, Айвър Болтън, Стефан Золтеш, Лотер Цагросек, Роберто Патерностро, Кристоф Попен.

Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон

Константин Тринкс е диригент, известен със своята изключително активна творческа работа. Той е международно признат интерпретатор на творбите на Щраус и Вагнер, откъси от които ще представи и пред публиката на концерта. Младият диригент завладява сцена след сцена с постановки, топло приемани, както от публиката във Франкфурт, Париж, Дрезден, Щутгарт и мн.др, така и от критиката. Софийската публика го познава от ярката му работа в "Тристан и Изолда" на Софийската опера.

Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон

Билети можете да закупите на касата в зала "България" и в мрежата на Еventim.bg.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay