Хотелът на капитан Немо

Хотел във Виена впечатлява с архитектура

Нов хотел с възхитителна архитектура се извисява в централна Виена. С десетте си етажа Hotel Topazz се прокрадва сред ниските сгради, а вниманието ни привлича и фасадата, която някак прилича на кораба на капитан Немо.

Елипсовидни прозорци "гледат" от всеки етаж и предизвикват въображението ни. От вътрешната страна пък са покрити с меки възглавници, на които гостите на хотела могат да приседнат и да се вслушат в пулса на града.

Интериорът не отстъпва по нищо на впечатлението, което оставя фасадата. Причудливи шарки по стените, полюлеи в кълбовидни "огнени" форми и настолни лампи с по два крака.

Много фантазия е вложена в сградата, но и много мисъл за природата. Хотелът създава и спестява енергия.

Разгледайте нашата галерия и ако имате път към австрийската столица, поне се разходете до хотела. Гледката си заслужава.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 11.07.2012|09:51
архитектурата на самия хотел много ми хареса,но интериорът не е нещо особено според мен,щом са го направили на такава тематика е можело да впрегнат въображението си малко повече и да го направят наистина приказно
4
Не е посочен 10.07.2012|17:21
Ех, че готино, ако всичко това беше и под водата и през малките шлюзове виждаш приказни морски същества щеше да е още по-готино!
3
Не е посочен 10.07.2012|14:17
Впечатлителна архитектура наистина,как ми се иска на живо да му се порадвам!
2
Не е посочен 10.07.2012|11:59
много интересен хотел :) ,тук в Слънчев Бряг няма такъв :)
1
Не е посочен 10.07.2012|11:10
Много ми допадна идеята с възглавничките на прозорците :) А това, че са елипсовидни е много сладко. Във Варна има един много смешен хотел, на една от фасадите му има квадратни, триъгълни и кръгли.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay