Барби става президент

Новата социална роля на любимата кукла

Разказвали сме ви за стереотипите, с които е свързана една от най-любимите детски играчки, както и за нездравия външен вид, който куклата Барби промотира с пластмасовата си фигурка. Нищо обаче не е само черно или бяло.

Макар че от компанията производител отказват да направят Барби без коса заради болните от рак, Mattel полагат доста усилия да изградят по-социалния ѝ образ. Пластмасовата играчка е от над 50 националности и е работила повече от 108 професии. Сега от Mattel издигат кандидатура ѝ за президент.

Най-прочутата кукла в света ще се появи в образа на политик в годината на президентските избори в САЩ. Барби - президент ще бъде част от серията "Мога да бъда".

Кандидатките за президент ще бъдат афроамериканка, латиноамериканка, азиатка и с млечна кожа. Така всяко американче ще може да държи в ръце най-близката до него кукла и в същото време да даде полет на въображението си. Няма невъзможни неща. Момиченцето, което днес си играе с Барби, утре може да заеме високия пост на държавен глава.

Макар и в по-сериозна роля, Барби няма да измени на любимия си розов цвят. В костюма ѝ не липсва и патриотичен елемент – реверите са в цветовете на американския флаг.

Стилист на куклата е Крис Бенц, когото преди време определихме като един от младите властелини на модата. С негови тоалети сме виждали първата дама на САЩ, Мишел Обама.

За първи път в 53-годишната си история Барби ще може да стои изправена върху розовите си обувки без чужда помощ. Иновация, с която смятаме, се показва силата и независимостта на съвременната жена.

Президентската кампания на Барби изключително много ни допада и от Jenite.bg обещаваме временно да оставим компанията производител на мира. Поне до следващия път, когато решат, че Барби не може да се бори с тежка диагноза.

9 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 09.04.2012|16:15
идеята за жена президент
2
Не е посочен 09.04.2012|11:45
Нека, но и да вземат да помислят за по-реалистични форми на куклата. Да не се окаже в последствие, че малките момиченца се отказват от идеята да станат президенти, понеже мерките на тялото им не са като на тяхната барби.
1
Не е посочен 09.04.2012|10:26
идеята е чудесна!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay