2010 – годината на Лейди Гага

Явлението на годината

2010 – годината на Лейди Гага

Само преди година сп.Billboard избра Лейди Гага за изгряваща звезда на 2009 г. Дванадесет месеца по-късно ексцентричната поп певица е обявена за Изпълнител на годината от авторитетното издание.

 

Лейди Гага жъне не само професионални успехи, тя се радва и на огромна популярност сред обществото, което я превръща в музикалното и социално явление на 2010 г. Какво постигна тя тази година?

 

През януари спечели наградата "Изборът на публиката" за пробив и се нареди сред изпълнителите с най-много продадени дискове през 2009 г.

 

Месец по-късно доминира на музикалните награди БРИТ.

 

През март се пребори със звезди от ранга на Бионсе и Уитни Хюстън за награда "Ехо" за най-добра международна изпълнителка.

 

Продуцентите на следващия филм от поредицата за Джеймс Бонд й предложиха да запише тематичната песен.

 

Певицата посрещна месец април като изпълнителя с най-гледан видеоклип към парчето й "Bad Romance" в сайта YouTube.

 

През май Лейди Гага триумфира на Световните музикални награди в Монте Карло с пет отличия, а през юли се нареди сред най-печелившите изпълнители в класация на сп. Forbes.

 

През септември Лейди Гага постигна нов музикален успех.

 

Тя измести Oasis и бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес за продължително присъствие в британските музикални чартове, след като албумът й "Fame" присъстваше в списъка със 75-те най-популярни записа цели 154 седмици.

 

През същия месец Лейди Гага стана големият победител на наградите на MTV за видеоклипове, спечелвайки осем отличия от рекордните 13 номинации.

 

Месец по-късно поп звездата стана първият изпълнител в света, чиито клипове са били гледани в YouTubeнад един милиард пъти.

 

През ноември Лейди Гага триумфира на Европейските музикални награди на MTV - само година, след като бе отличена като най-добър нов изпълнител.

 

Не по-малко значими са социалните успехи на певицата. През изминалата година тя дебютира в класацията на сп. Forbes за най-влиятелните знаменитости на 2010 г.

 

В социалната мрежа Facebook броят на феновете й надхвърли този на почитателите на президента на САЩБарак Обама.

 

През август ексцентричната певица отне короната на Бритни Спиърс за най-търсена знаменитост в Twitter.

 

Преди броени дни в музеи на "Мадам Тюсо" в света бяха представени осем различни восъчни копия на ЛейдиГага.

 

Ексцентричността на Лейди Гага също допринася за нейната популярност. Роклята от месо, с която се появи на церемонията на MTV, стана най-обсъжданото модно събитие през годината.

 

Оказа се, че освен фобия от духове, заради която харчи луди пари, Лейди Гага се страхува и от фенове. Тя се бои да не я застигне съдбата на легендарния Джон Ленън.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay