Имало едно време любов, но после дошъл брака...

Пазители на брака

Имало едно време любов, но после дошъл брака...

Всички ние малко или много се страхуваме от брака. И има защо да е така. След съдбовното "да" следва най-трудното - да докажеш на мъжа до теб, че е направил правилният избор, а ти самата да се убедиш не само на теория, а и на практика, че именно с него се чувстваш щастлива и пълноценна жена. Ето и предложения как да направите живота си по-балансиран и хармоничен чрез онези дребни на пръв поглед неща, които укрепват връзката след сватбата.

Не заравяйте проблемите.
Винаги казвайте това, което ви притеснява, дори тогава, когато смятате, че е смешно и човекът до вас най-вероятно не би ви разбрал. Тайната е в разговорите, обсъждането и взимането на решения.

Слушайте повече, говорете по-малко.Този съвет няма особена нужда от пояснения. Много е просто: ако се научим да правим това, животът ни просто ще стане приказка.

Забелязвайте малките неща. Никога не се правете, че не виждате неговата нова риза и не отказвайте на покана за приятен следобед с негови приятели. Колкото и дребни да ви се виждат тези неща, след като заживеете заедно все по-рядко ще се изненадвате, а тези малки комплименти или внимание ще накарат мъжа до вас да се чувства харесван и ценен.

Малките проблеми са за малките хора.
Не е сложил бельото си в коша за пране или, класиката - оставя всяка сутрин капачаката на пастата за зъби някъде из банята...? Не ставайте дребнави и приемете факта, че мъжете не са жени. И за тях това наистина е нещо, което няма значение. Встъпвайки в брак с мъж трябва вече да сте наясно, че това са онези малки проблеми, които всъщност са солта на връзката и не бива да стават камъчетата, които обръщат колата. Глупаво е.

Извинявай и благодаря
. Двете най-важни думички, които с времето, прекарано заедно, двойките забравят да произнасят. А, повярвайте, те правят чудеса с любовта. Не се страхувайте да бъдете първа.

Безценното.
Мъжете обичат жените да правят жертви в името на любовта. Извратено, но факт: според тях щом една жена е готова да се раздели с нещо или да направи компромис в името на връзката, то тази връзка и човека в нея са наистина значими. Та какво е това в сравнение с онова, което получавате от любовта? Всички искаме да вярваме, че сме безценни.

Действията, но и думите.
Не слушайте тези, които твърдят, че не е важно какво казваш, а какво правиш. Разбира се, фактите са факти, а понякога говоренето е само говорене. Но милите думи "обичам те", "благодаря ти, че си до мен", "ти си важен за мен", "ценя те" никога няма да излязат от речника на онези, които наистина се обичат и знаят защо са заедно. Така че - не подценявайте словесната топлина, тя е сгряваща и за най-прагматичните сърца.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay