Странното на скръбта е, че никога не си подготвен за нея

Смъртта на Наташа промени завинаги Лиъм Нийсън

В началото Лиъм Нийсън не е знаел как да се справи със скръбта, която изпитва след смъртта на жена си – Наташа Ричардсън.

 

"Мисля, че оцелях като избягах. Избягах на работа.", каза 58-годишният актьор за мартенския брой на списание Esquire. 

 

Но разсейването не действа безотказно. "Това ѝ е странното на скръбта. Не си подготвен за нея. Мислиш си, че ще плачеш и после ще продължиш напред. Правип си подобни планове, но те никога не се сбъдват."

 

Близо две години минаха, откакто Ричардсън почина – на 45 години в ски инцидент в Канада. Но... "Все още ме стягат гърдите, по средата на нощта", споделя Нийсън.

 

"Навън съм и се разхождам. И се чувствам доволен и спокоен. И изведнъж БУМ! Сякаш нещо рязко е притиснало гърдите ми и не мога да дишам."

 

Нийсън, който играе в трилъра "Unknown", споделя и спомени от буквално часове след инцидента:

 

Спешното отделение:

 

"Влязох в спешното отделение, там имаше около 70, 80 човека – счупени ръце, насинени очи, и за пръв път от години насам никой не ме разпозна", си спомня той. "Нито сестрите. Нито пациентите. Никой. И аз съм изминал целия този път, а те не ми дават да я видя. Но аз виждам през тях и започнах да бутам, мисля си – мамка му, знам че жена ми е там."

 

"Извадих мобилния си телефон и един служител от охраната веднага дойде при мен и ми каза, че съжалява, но не мога да използвам телефона си тук. Тъкмо когато се канех да го попитам дали не ме познава и дали не може да ми помогне, той изчезна. И така излязох навън. Беше ужасно студено и си помислих: Какво ще правя сега? Как ще премина през охраната?

 

"В този момент забелязах две сестри, пушеха навън. Отидох при тях и за късмет едната ме разпозна. И ако трябва да съм честен – бях ужасно щастлив, за пръв път от не знам колко време, че някой ме разпознава. Тя ми каза: "Минете през вратата отзад. Завийте наляво. Тя е в тази стая." И аз отидох... точно навреме. "

 

След този момент, той твърди, че животът му се е променил.

 

"Всички тези млади доктори, които изглеждаха на по 18 години... те ми казват най-лошото", споделя Лиам, прехапвайки устната си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay