По-малко сватби заради кризата

Икономиката в любовта

По-малко сватби заради кризата

 

Освен промените в начина на живот и в разбиранията за дом, семейство и кариера, има още една причина хората да не се женят. С риск да прозвучим изтъркано - виновникът е Световната икономическа криза.

 

Ако като повечето момиченца, отраснали с приказките за Пепеляшка и Снежанка, от съвсем ранна възраст мечтаете за красивия принц, с който да вдигнете сватбено тържество за чудо и приказ, сметките ви могат да излязат криви. Не само защото такива принцове няма, а и защото дори да сте се запознали с мъжа на своя живот и искате да минете под венчилото, сумата, която ще трябва да отделите е доста крупна. При това не говорим за сватбено тържество от рода на „и три дни яли, пили и се веселили“.


Статистиката сочи, че хората на възраст от 25 до 34 години отлагат или се отказват от узаконяването на връзката си. Вина за това има Световната икономическа криза – да вдигнеш сватба сега е значително по-скъпо. Двойките мислят за несигурното си бъдеще и предпочитат да не харчат спестяванията си. Освен това притиснати от кризата младите хора предпочитат да следват по-дълго в университета и да отлагат създаването на дом и деца.


В САЩ процентът на хората, които не минават под венчилото е скочил от 35% на 46% - един от най-високите проценти в световен план. Икономическата криза не е единствената причина, поради която двойките не казват: "Да!", но оказва съществено влияние.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay