Сила за мъжете, сигурност за дамите

Едно дълго пътуване

Съпрузите са щастливци, твърдят британски учени. Дали?
Съпрузите са щастливци, твърдят британски учени. Дали?

Студентският здравен портал "Student BMJ" наскоро публикува изследване, което е удар под кръста за еманципираните дами и изобщо за двойките, които смятат брака за отживелица и нещо вредно за психическото здраве.

Проучването показва, че тези, които са в брачен съюз не само живеят по-дълго, но и са по-здрави, та даже и изглеждат по-добре от необвързаните. Има едно условие, обаче: според учените за да са факт тези данни, трябва да мине време - разбирайте, че ползотворните ефекти на брака идват с годините.

Освен самото взаимно съжителство, били изследвани и индивидуалните ползи при всеки един от половете. Бракът се отразява различно на жените и мъжете - силният пол става още по-силен, защото женитбата кара мъжете да се чувстват физически по-активни. Жените пък имат по-добро психическо здраве, защото липсва стреса и безпокойството от хаотичните връзки. А наличието на сериозна такава ги кара да се чувстват по-сигурни.

Британците се оказват големи оптимисти и разглеждат сключването на брак като безкрайно пътуване за двамата съпрузи, по време на което жизнените сили укрепват, а хората се чувстват по-спокойни и изпълнени с романтика.

От друга страна в публикацията сме предупредени, че колкото е ползотворен един хармоничен брак, толкова неправилно сключният такъв носи стрес и депресия. Така че, помислете добре как се чувствате и ако отговорът ви е 'не добре', прекратете нещата възможно най-скоро. Нервите водят със себе си напрежение, а то - болести и нещастие. Простичко и ясно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay