Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

София е домакин на най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа за втора поредна година

Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

За втора поредна година София ще бъде домакин на най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure. На 25, 26 и 27 септември ще празнуваме живота с представители на още 20 столици, сред които Рим, Атина, Прага и Загреб. Race for the Cure приобщава своите герои с 5км бягане, или 3 км ходене, като те избират къде да си подарят движение: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата raceforthecure.eu, където тази година ще се организират 30 маратона с 300 000 участници от 22 държави.

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, член на европейската организация. "Кризата с COVID-19 ни вдъхнови с всички членове на Think Pink Europe да обединим усилията си и да пренесем това сърцато събитие на следващо ниво. Пандемията промени оборотите на ежедневието ни и отмени близостта, с която бяхме свикнали, но доброто не търпи отлагане. То ни движи. Включете се в дигиталния Race for the Cure в подкрепа на пациенти с рак на гърдата, здравни работници и болници, чрез осигуряване на средства и повишаване на информираността в обществото.", апелира д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg.

Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

През 2019 г. Race for the Cure събра над 2000 души в Южен парк, като маратонът и символичното награждаване на победителите бяха уважени от кметът на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, и обичаните артисти Нели Рангелова, Есил Дюран, Поли Генова, Стефан Илчев, Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група Jeremy?, Нели Петкова и Свилен Ноев от "Остава." Събраните средства бяха вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас, а сумата от Race for the Cure 2020 ще бъдe използвана за подпомагане на пациенти с рак на гърдата в цялата страна.

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 125 000 умират вследствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства е от голямо значение. В България е над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на заболяването.

Подкрепете ги чрез регистрация тук.

Повече информация за Race for the Cure 2020 ще откриете тук.

Дневник от Race for the Cure 2019 вижте тук.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay