България отбелязва онлайн Световния ден без асансьори на 29 април

Изкачването на стълби - като един лесен и достъпен начин да продължите да се движите ежедневно въпреки наложените ограничения

България отбелязва онлайн Световния ден без асансьори на 29 април

Ден без асансьори е инициатива, насочена към значението на физическата активност и  която цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.  Заради ситуацията на извънредно положение, в която се намираме – сдружение БГ Бъди активен взе решение да отмени всички публични събития, но да не отменя отбелязването на деня. Така събитието ще бъде осъществено онлайн в интернет.

Като част от кампанията, сдружението разпространява и поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца, с които има амбицията да раздвижи българските ученици, които са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение.  Видео тренировките са част от кампанията "Час по физическо" и ще бъдат предоставени безплатно на всички училища, които имат желание да активизират дистанционно заниманията по физическо възпитание и спорт за учениците си. Съдържанието на  кратките серии е разработено от сертифицирани инструктори от зала за функционални тренировки WOW GYM в Пловдив и е съобразено с възможностите и нуждите на децата.

"Вярваме, че е изключително важно да продължим да работим  за повишаване на физическата активност у хората, защото именно тя може да допринесе за цялостното ни благополучие и здраве в дългосрочен план. Точно затова се стараем да адаптираме концепциите на нашите проекти спрямо ситуацията.  Сигурни сме, че заедно ще преодолеем предизвикателството, пред което сме изправени днес", коментира Ласка Ненова, основател на сдружение БГ Бъди активен и мениджър на кампанията NowWeMOVE на европейско ниво: "Поради обявената карантина, последвала с навлизането на коронавируса се наложи да сменим концепцията на събитието Ден без асансьори и то да бъде проведено онлайн. Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за здравето на имунната система.Също така нека не забравяме, че използването на стълбите е страхотен алтернативен вариант на фитнес залата, и може да ни помогне да разнообразим  упражненията в домашните тренировки".

България отбелязва онлайн Световния ден без асансьори на 29 април

Въпреки ситуацията, в събитието отново ще се включат хора, влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата с цел да мотивират повече хора да го последват. Инициативата е отворена и за абсолютно всеки, който желае да се включи. Това може да стане като сподели своя снимка и/или видео в социалните мрежи от неговия избор на стълбите с хаштаг#USEthestairs и #NoElevatorsDay. По този начин той се превръща в инфлуенсър на посланието "Да бъдем активни всеки ден е лесно!". Във  фейсбук страницата  на събитието "Ден без асансьори" могат да бъдат намерени линкове към полезни статии, видео съдържание, идеи за включване, видео упражнения за физическа активност в домашни и офис условия и истории и факти за ползата от движението.

Повече за традиционния Ден без асансьори:

Инициативата "Ден без асансьори” се провежда  за шеста поредна година на 29-ти април 2020 (сряда).  Главната цел е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.

 *Всички дейности, част от традиционния "Ден без асансьори" са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay