Вкусни и ароматни продукти, които ексфолират

Екслофиантите, които обичаме

За да бъде кожата сияйна и здрава, тя се нуждае от всекидневна грижа. Знаем го, правим го. Доказано е че ексфолирането на кожата на лицето и тялото премахва повърхностния слой мъртви клетки, а по този начин тя добива по-равномерен тен и приема по-добре подхранващите продукти.

 

Предлагаме ви няколко варианта за натурално почистване, с които можете да поглезите кожата си.

 

Ексфолиант с овесени ядки

Разбийте 2 лъжици сурови овесени ядки на ситно, а след това смесете с мед и половин чаена лъжичка ябълков оцет. Може да добавите и малко зехтин за допълнителна мекота.

 

Ароматни подправки за почистване

Смесете в купа: супена лъжица кафява захар, чаена лъжичка индийско орехче, канела, джинджифил и кардамом. Накрая добавете няколко капки от един вид масло (бадемово, маслиново, от макадамия и т.н)

 

 

Бананово изкушение за кожата

С помощта на вкусния плод кожата се подхранва и хидратира. Просто смачкайте един банан заедно с малко захар и ванилов екстракт.

 

 

Пшеничните трици

Продават ги във всяка аптека, а тяхната единствена употреба е именно като ексфолиант. Навлажнете леко с вода и масажирайте кожата на лицето и деколтето за няколко минути.

 

Кафето като ексфолиант

Кофеиновата напитка се използва предимно за ексфолиране на тялото, тъй като кафето е известно като антицелулитен продукт. Може да масажирате и лицето с него, но е доста силно абразивно и трябва да търкате нежно.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay