Двата пола приемат съжителството по различен начин

Съжителство за обич или секс

Двата пола приемат съжителството по различен начин

Съжителството е важна стъпка за една връзка, но се оказва, че причините то да се случи са коренно различни за двата пола. Изследване на екип от учени установи, че жените решават да се задомят, защото го приемат като предпоставка за сключване брак. Мъжете, от своя страна, правят тази голяма крачка най-вече в името на секса. За тях достатъчна мотивация да заживеят със своята половинка са ежедневните удоволствия в леглото.

 

Изводът е, че съвместният живот изобщо не води след себе си брак задължително – поне според разбиранията на силния пол. Това поставя въпроса за различната степен на ангажираност двамата партньори, тъй като все повече двойки предпочитат да не се обвързват пред закона.

 

Изследването показва, че съжителството носи някои общи предимства за двата пола, като например повече време заедно и поделяне на сметките. Запитани за най-големия му недостатък обаче, жените признават, че се притесняват от липсата на узаконеност във връзката им. Мъжете пък се боят от възможността това да означава край на ергенския живот.

 

Поради различията в гледната точка на всеки от двойката, е най-добре и двамата да заявят ясно очакванията си от заживяването под един покрив. Така ще се избегне разочарованието от несбъдната мечта. А и партньорите ще имат по-малко причини за конфликт, ако няма недоизказани неща между тях.

 

БТА

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay