Какво печелят здравето и красотата от любовта ни?

За по-лъскава коса - обичай!

Какво печелят здравето и красотата от любовта ни?

Какъв е смисълът да се влюбваме изобщо? Тежък въпрос, които всеки си е задавал в определен момент от живота си, без да подозира, че отговорът може да бъде изключително лесен - влюбваме се, защото заслужаваме повече здраве и по-добър външен вид!

Любовта има своите безспорни преимущества, но нека разгледаме по-конкретно бонусите, които носи за формата и визията ни:


Повече енергия

Емоционалната любов повдига, дори извисява духа, а сексът подобрява както физическото, така и психическото ни здраве.

 

Изглеждаме и се чувстваме по-млади

Щастливият любовен живот предполага повече усмивки и още повече жизнерадостен смях. Проучвания пък доказват, че хората, които са позитивни и усмихнати, изглеждат по-млади от възрастта си, в сравнение с тези, които се оплакват или винаги са сериозни.

 

По-малко стрес

Когато сме влюбени, сме готови по-лесно да допуснем чуждото влияние и намеса в живота ни, което според психолозите е сред първите изисквания за успешен брак. За мъжете, които чувстват напрежение от нуждата да вземат решения и да ръководят живота си, поставянето на външен обект, различен от тях самите, около който да се върти вселената им, е особено полезно и премахва голямо количество стрес и колебания.

 

По-дълъг живот

Различни проучвания, обхванали повече от милион двойки доказват, че семейните хора надживяват ергените. Установено е също, че по-рядко боледуват от пневмония и от рак. От своя страна пък, болните от рак, които имат щастлива и удовлетворяваща връзка се поддават по-лесно на лечение и се възстановяват по-бързо.

 

Блестящ поглед

Когато сме влюбени, преливаме от адреналин и хормони и в резултат чувстваме тръпки по цялото тяло, а зениците се разширяват, което прави погледа по-драматичен и привлекателен. Може да звучи незначително, но е доказано, че ако покажат на мъж снимки на една и съща жена, но на единия кадър да е с разширени зеници, той ще хареса именно него.

 

Меки устни

Редовното и продължително целуване, освен ако не е прекалено агресивно, прави устните по-меки и нежни, а влюбеността ни ги оцветява в алено.

 

Лъскава коса

Споменахме вече засиленото отделяне на хормони - именно те са причината и поради която, когато сме влюбени косата става по-лъскава и пълна с живот.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay