Причините, които ни карат да се съберем пак с бившия

Защо го искаш пак?

Причините, които ни карат да се съберем пак с бившия

Тръпка, влюбване, първа, втора среща и романс. Обикновено това са задължителните компоненти в началото на една връзка. Всичко звучи прекрасно, но често романсът приключва с раздяла. В това няма нищо ненормално. Идва един момент след това обаче, в който ни се иска да повторим схемата, но пак със същия човек.

Какво ни кара да искаме да се съберем с бившия и ни спира да погледнем напред?

 

Ето някои причини, заради които продължаваме да копнеем за старата любов:

 

Тръпката да бъдеш "единствената"

 

След раздялата осъзнаваме, че вече не сме "неговото момиче" и има хиляди потенциални кандидатки, които биха могли да се окичат с титлата. Конкуренцията е безмилостно жестока, а на теб толкова ти се иска да се задържиш на върха на класацията за номер 1 в сърцето му и то ако може завинаги! И така сама попадаш в клопката, в която искаш отново да сте заедно и да му показваш колко невероятна мацка си. Трябва да си признаем, че понякога се събираме с бившите си просто, защото не искаме никоя друга да го има.

 

Втори шанс да го промениш

 

Незнайно защо виждаме нов шанс за промяна. Шанс да го отървем от старите и досадни навици и разбирания. От това да го научим да си слага мръсните чорапи в коша за пране, ( а защо и да не си ги изпере сам) и стигнем до промяна на цялостните му възгледи за живота. Въобще смятаме, че преди това сме чели черновата, а сега имаме шанс да напишем оригинала.

 

Защото е по- лесно

 

Така де, веднъж вече сме го накарали да се влюби в нас, вторият път трябва да е като детска игра. Прекрасно знаете недостатъците и предимствата си и най- важното няма да бъдете неприятно изненадани. Рискът тук е, че може да не бъдете и приятно изненадани. Защо да очаквате нещо по-различно този път? Събирането с екс-половинката е като да гледаш любим филм – приятно, но винаги знаеш какъв е краят. Би било полезно и да се замислите над думите на Оскар Уайлд, който казва, че огато един мъж е обичал една жена, той е готов да стори всичко за нея, освен да я обикне отново."

 

Инвестицията

 

Вложили сте толкова много в тази връзка. Преживяли сте какво ли не заедно, изградили сте доверие, общи спомени, имали сте общи мечти. Загубата на всичко това ви кара да смятате, че сте си изгубили времето и енергията.

 

Носталгия

 

Спомняте си за добрите времена и дори говорите непрекъснато за тях с приятелките си. За купонджийското море преди 2 години, което изкарахте, за романтичната екскурзия във Венеция, за изненадата, която ви беше спретнал за рождения ден... Въртите се в омагьосания кръг на миналото и си го искате обратно. В такива моменти е хубаво да си ударите няколко шамара и много добре да си спомните причината, заради която си казахте "basta”.

 

Писна ви да сте сама

 

Уморихте се да сте сингъл! Чарът от първоначалната свобода е вече избледнял. Писнало ви е от "излизанията по женски" и мъжете тип "навлеци". Или просто не сте от жените, които обичат да са без половинка. При тази комбинация все по- примамливо ви се вижда да намерите път обратно към старата любов, вместо тепърва да търсите нова.

 

Спор няма - старата любов ръжда не хваща! Помислете трезво обаче, преди да изречете заветната реплика " Хайде да си дадем още един шанс"!

 

16 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay