Всичко, което трябва да знаете преди да започнете употребата на ретинол

Всичко, което трябва да знаете преди да започнете употребата на ретинол
Canva

Ретинолът е вид ретиноид, който се използва често в козметични и дерматологични продукти за грижа за кожата. Той може да бъде много полезен за намаляване на бръчките, подобряване на текстурата на кожата и справяне с акне. Обаче, преди да започнете употребата на ретинол, е важно да знаете следното:

Съвет от професионалист

Преди да започнете използването на продукти с ретинол, е добре да се консултирате с дерматолог или козметолог. Те могат да ви предоставят персонализирани насоки в зависимост от вашите нужди и тип на кожата.

Защита от слънцето

Ретинолът прави кожата по-чувствителна към слънцето. Затова е много важно да използвате слънцезащитен крем всеки ден, дори и през есента и зимата. Това ще предпази кожата ви от UV лъчите и ще намали риска от възпаление и петна.

Започване с ниска концентрация

Ако сте начинаещи в употребата на ретинол, е добре да започнете с продукт с по-ниска концентрация, за да дадете възможност на кожата ви да се адаптира. Постепенно може да увеличите концентрацията.

Постепенно увеличаване на употребата

Започнете с употреба на ретинол на всеки два до три дни и постепенно увеличавайте честотата, докато кожата ви се адаптира. Това ще помогне да се избегне прекомерна сухота, лющене и раздразнение.

Всичко, което трябва да знаете преди да започнете употребата на ретинолCanva

Избягвайте други агресивни продукти

Докато използвате ретинол, е добре да избягвате други агресивни продукти като пилинги с киселини или силни ексфолианти.

Внимание при бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, трябва да се консултирате със своя лекар, преди да използвате продукти с ретинол, тъй като те могат да бъдат противопоказни по време на тези периоди.

Следвайте инструкциите

Внимателно следвайте инструкциите на продукта и дерматологичните съвети. Не използвайте повече продукт, отколкото е препоръчано.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay