"Аз съм от значение" - фотографии на илизане от дома за социални грижи

Фотоспомен от дома за сираци

Изложбата "Аз съм от значение", част от международната кампания "I Matter" на SOS Детски селища, ще гостува на Унгарския културен институт в София. Целта на инициативата е да се провокира дебат за съдбата на младежите, които напускат домовете за социална грижа поради навършване на пълнолетие. В конкретния случай, изразните средства на кампанията са фотографски.

 

Експозицията включва избрани творби от конкурса за снимки, направени от младежи, напускащи социалните домове. В рамките на конкурса бяха проведени обучителни семинари по фотография в София, Велико Търново и Стара Загора, в които на добра воля участваха професионални фотографи, фотожурналисти и студенти по фотография в НБУ.

Във фотонадпреварата се включиха близо 50 младежи, а кадрите им изразяват личната представа на всеки един за процеса на напускане на грижата, както и какво е от значение за него, за да се реализира успешно.

 

Откриването на "Аз съм от значение" в Унгарския институт ще бъде утре, 10 февруари, в Конферентната зала. Експозицията ще се задържи до 10 март.

Ако я посетите, може да разгледате и изложбата "Събирачи на легенди 2010", която се намира в културния институт от вчера, 8 февруари, до края на месеца. Организирана е от Арт Резиденция "Старото училище" и представя произведенията на десетимата творци в сферите на фотографията, живописта, визуалните изкуства и инсталациите, реставрацията и иконописта и скулптурата на дърво. Темите, по които са създадени творбите, са: легенди за змии, змейове, животни, магии и кладенци.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay