Eкспериментални и иновативни - в кухнята

Кухненски гении

"Някои удоволствия за небцето се оценяват най-добре от интелекта. Феран Адриа

 

За да усетите, осъзнаете и изпитате истинността на думите на испанския дизайнер, посетете галерия София прес на улица "Смолянска 22". На 2 юни предстои откриване на една пикантна и интересна изложба, посветена на дизайна на храна - «Foodjects: Дизайн и нова испанска кухня».

 

Две обикновени маси, които крепят над 100 необиквновени обекта, свързани с храната - резултат от съвместните идеи на водещи испански кулинари и дизайнери - такова представяне ни очаква. Лъжица с опция за вграждане на подправки в дръжката, която поднася един вкус в устата, а друг на носа; чаша за вино с чучур за директно вливане на виното в гърлото, тотално променяйки преживяването на напитката; гъвкава сокоизстисквачка, приготвяща сок без нито една семка в чашата и какво ли още не. Общата цел на дизайнерите е да постигнат истинска революция в приготвянето, аранжирането и поднасянето на храната. Нека бъде красиво и със смисъл.

 

 

Според куратора на изложбата Мартин Асуа иновативния дизайн на обектите предизвиква публиката - вкусовете, контрастите и ароматите на новата испанска кухня очакват да бъдат оценени.

 

Авторите на Foodjects са част от дизайнерите-великани сред испанския дизайн - Хавиер Марискал, Патрисия Уркиола, Хайме Айон, Хема Бернал и Феран Адриа. Проектът се финансира от испанското правителство, а уникалните предмети са изработени от някои от най-големите компании на Пиренеите.

 

 

 

27 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay