Мощни дизайн събития завладяват столицата

Дизайнът господства

Мощни дизайн събития завладяват столицата

Програмата на Sofia Design Week тази година е толкова препълнена, че чак прелива... от събития, забавни работилници и интересни изложби.


Вече ви разказахме за френската изложба ЗВЕЗДИТЕ НАL’OBSERVEUR в Софийска градска, испанските иновации в София Прес и "емоционалните бижута" в Теста. Имайки предвид целия мащабен списък с дизайн събития обаче, мислим да ви разкажем повече за тях.

 

Организаторите на Design Week са се погрижили да има от всичко и за всеки вкус. Събитията са 50, между които 25 изложби и 25 работилници и арт инсталации в софийски заведения. Дори малчуганите са въвлечени в пристрастяващата дизайн вълна. За тях има детски модул с приказки, играчки и вкусотии в Чайната на "Бенковски" 11.

 

Свободна програма

Всяка една изложба, поместена в нея, е много интересна и си струва вниманието. Много обещаваща е експозицията в Централна минерална баня. Там е представен светът на българския продуктов дизайн, а въпросът, който вълнува всички, е какво е неговото състояние в момента. Лампи, табуретки и дивани, и мебели от бита – създадени, специално за повода, дават възможността на посетителите сами да достигнат до отговора.


В галерия Arcollection на "Московска" 11 са представени книжните корици на Дейвид Пиърсън, които "могат да те накара да четеш Ницше, Фройд и Макиaвели", според сп. Guardian. И наистина е така – талантливият британец /мой личен фаворит/ приема творчеството като игра. Много земен и лъчезарен, Дейвид успява да разсмива само по корицата.


Картоненият град на Вики Книш обитава Галерия Кредо Бонум /"Славянска" 2/. Там светът е различен –създаден от картон, маркер и човешки умения.



ДИЗАЙН ПОСОЛСТВО: Продуктов дизайн от група Черга

Изложбата превръща Водната кула в Лозенец в ”Дизайн посолство", показвайки продукти и проекти на българските таланти от "Черга".

 

Работилници!

Те също са част от свободната програма и предлагат забавни уоркшопи за любителите на "направи-си-сам" дейностите.

 

Дизайнът е от теб, а материалите от Puma – такова е обръщението на известната марка, която си е отворила творческа работилница специално за дизайн феста. Puma Creative Factory е на "Шишман" 12 /над ONE MORE BAR/ до 18 юни. Това, което ни грабна в инициативата е, че можем сами да си създадем уникално яке, избирайки си материи, цветове и всичко останало. Организаторите споделят още, че изработката е на цена от 40 лева.

 

Храненето като игра: Детската работилница за дизайн на храна и здравословно хранене ще покаже на малките, че здравето и игрите са взаимно свързани. Всичко това в Бистро Comercial на "Шишман" 27 на 18 юни от 11 до 13 ч. и след това от 16 до 18 ч. Предварителна регистрация за забавното приготвяне и похапване не е необходима. Единственото условие за участие е заплащането на входна такса от 3лв за продуктите.


Още много интересни дизайн събития, разпръснати из столицата очакват вашето внимание. За да узнаете повече за всяко едно от тях, разгледайте цялата програма на Sofia Design Week.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay