Гладка коса у дома? Постижимо е

Гладка коса у дома? Постижимо е

В ерата на социалните мрежи сме се натъквали на стотици постове с тенденции в прическите, които е трудно да се имитират вкъщи. Но "стъклената коса" не е една от тях. Напротив. С подобно прическа бихте могли да се сдобиете и в домашни условия.

Но има няколко момента в постигането на супер лъскава и мека коса. Ето кои са те.

Стартът е важен. Гладката коса е възможна, ако косата ви е здрава. Поддържайте косъма си в добро състояние като вземате витамини, не използвате прекалено уреди, които нагряват косата ви и избягвайте оцветяващите продукти. Внимавайте когато разресвате косата си, не правете резки движения, за да не накъсате косъма.

Подхранвайте косата си. След като приключите с измиването на косата с шампоан и балсам, попийте влагата с микрофибърна кърпа, но не трийте кърпата енергично. Нанесете изглаждащ или топлозащитен продукт. Добре подхранената коса ще предотврати накъдрянето в по-късните етапи на подготовка.

Изсушете косата си. Използвайте чета за коса, която има синтетични власинки, които придават блясък на косата, докато изсъхва. Решете се внимателно и не бързайте да изсушите косата си. Лесен начин да го направите е чрез сушенето на косата на части. Помогнете си като разделите косата си с гребен.

Изправете косата си, използвайки четка заедно с преса за изправяне. Завършете със спрей за блясък. Можете също така да приложите серум за коса, след като приключите със сушенето със сешоар. Можете да забележите да се вдига лек пушек при сушенето, но не се тревожете. Маслото ще се изпари и няма да навреди на косъма.

Не използвайте преса за изправяне на косата или маша за къдрене всеки ден, тъй като няколко секунди в повече и може да изгорите косата си. При всяко използване на преса, подгответе косата си с продукт за термо защита.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay