Мисия Лондон и още няколко столици

Лондон е победител в играта с олимпийски цени за хотел и забавления

Наскоро имах удоволствието да усетя намръщеното време, с което Лондон посреща своите туристи. И въпреки сивкавия нюанс на метрополиса или мокрите улици, по които всъщност е така приятно да се разхождаш, съм убедена, че един ден отново ще отида там. Хареса ми въздухът да е свеж и прохладен, а хората да се усмихват така, сякаш умират от удоволствие да живеят в английската столица.

Стандартът в Лондон е висок и това си личи по абсолютно всички малки и големи улички, които изпълват града. Точно затова, когато последното изследване, свързано с най-скъпата столица за туристите, се появи на бял свят и посочи именно английския град за победител, не бях ни най-малко изненадана.

Проучването е дело на туристическия сайт TripAdvisor, който има достъп до огромно количество информация за туристически оферти, забележителности, нощувки и цени на всякакви услуги. Въз основа на тази база данни, изследването отбелязва Лондон като най-скъпия туристически град, в който можеш да си платиш 4-звездния хотел за една нощ, да вечеряш вкусно, след което да опиташ местен коктейл в някой емблематичен бар и накрая да завършиш нощта с превоз с такси до стаята си.

Средната сума, нужна на двама души, за да прекарат нощта там, достига до забележителните 330,45 паунда. Става дума за летния сезон.

Позитивно настроена към портфейла на туриста е столицата на Виетнам Ханой. Именно там човек ще заплати средно сумата от 89.93 паунда за легло, коктейл и такси.

Но сравненията са чисто финансови. Безспорна е магнетичната сила, с която Лондон привлича хиляди туристи всяка година. Това лято се очаква броят им да се удвои. 17 дни между юни и август световният поглед ще гледа зорко към английската столица, заради дългоочакваните Олимпийски игри, в които ще вземат участие 141 класирани държави.

Останалите европейски столици, които се нареждат в класацията, са Осло с 319,62 паунда за хотелска стая и вечер навън; магическия Париж, в който са нужни 306,76 паунда на вечер; Стокхолм (302,46 паунда) и Москва (274,17 паунда).

Поглеждаме от високо световната карта, за да дадем възможност на небостъргачите на Ню Йорк да се извисят пред погледа ни.

Мегаполисът, който е считан за скъпо място за живот, застава след Лондон в класацията. Цените за нощувка на това място са средно около 217 паунда, а като добавим и два коктейла в града, който никога не спи, стигат до 290 паунда. Но нощта в Ню Йорк няма да е толкова сладка без два "Cosmopolitan"-а.

Резултатите от това проучване не трябва да влияят на решението ви да посетите някой от най-забележителните градове в света. Както знаем - всеки се простира според възможностите си. Луксът е въпрос на пари, но въздухът е един за всички. Било то в Лондон или София.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.06.2012|16:05
Ех, Лондон. В какво не е победител?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay