Още 13 райски местенца за интроверти

Предлагаме ви още няколко идеи къде да прекарате почивката си, ако обичате тишината и спокойствието

Още 13 райски местенца за интроверти

Вижте кои 12 райски местенца за интроверти бяха представени в първата част на материала. Днес продължаваме да ви даваме добри идеи...

Левънуърт, САЩ
Не бихте предположили, че kкрасивото градче от снимката горе се намира в щата Вашингтон, САЩ, а не в Европа. Къщите в него са изградени по модела на баварските села.

Вестманаейяр, Исландия

Още 13 райски местенца за интроверти

Вестманаейяр е малък архипелаг в южната част на Исландия с население около 4000 души. Не се знае точно кога е открит, но се смята, че е забелязан от викингите и ирландските мореплаватели едновременно с Исландия. Любопитно е, че през 1627 г. островите са завладени от османски кораби и берберски пирати.

Куинстаун, Нова Зеландия

Още 13 райски местенца за интроверти

Куинстаун се намира в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Наоколо са разположени живописни планини и ледниковото езеро Уакатипу. През 60-те години на 19-и век в района е открито злато и градът преживява истинска златна треска.

Закътано планинско селце в Китай

Още 13 райски местенца за интроверти

Подобни скрити от света селца има в цял Китай, а това се намира в областта Цзючжайгоу. До тях в наши дни все още може да се стигне само на кон или пеш, но дойдете ли тук веднъж, ще станете свидетели на автентична, запазена през вековете китайска култура.

Ширакава-го, Япония

Още 13 райски местенца за интроверти

Ширакава-го е малко селце в Япония, известно с островърхите си покриви, специално пригодени да издържат сериозните снеговалежи. Отвъд малката равнина, където е построено селото, околността се състои от непристъпни гори и планини.

Пукон, Чили

Още 13 райски местенца за интроверти

Пукон притежава перфектната комбинация от езеро, вулкан и възможности за активна почивка. През последните години градът е посещаван от търсачи на силните усещания от цял свят.

Моро де Сан Пауло, Бразилия

Още 13 райски местенца за интроверти

Моро де Сан Пауло е един от най-тихите островни градове в света. Единственият начин да стигнете дотук е с лодка или на малък самолет. На острова автомобилите са забранени – абсолютна тишина и спокойствие.

Амедия, Ирак

Още 13 райски местенца за интроверти

Това малко разноцветно селце се намира на върха на хълм в иракската провинция Дахук. Дължината на Амедия е 1000 м, ширината – 500 м, а надморската височина – 1400 м. Легендите разказват, че в околностите на селцето живели персийски жреци, които можели да правят магии, а според някои изследователи именно оттук тръгват Влъхвите, за да се поклонят пред Младенеца.

Байрън Бей, Австралия

Още 13 райски местенца за интроверти

Байрън Бей е малък австралийски курорт. Мястото е известно с невероятното си разположение, което позволява да се наблюдават зрелищни изгреви и залези над океана. Освен това на носа в Байрън Бей в края на лятото и началото на есента могат да бъдат наблюдавани гърбати китове и делфини.

Шишилян, Франция

Още 13 райски местенца за интроверти

Общо около 200 души живеят във френското градче Шишилян, на надморска височина от 1000 до 2000 м. Над Шишилян се издига връх Егий, известен като Недостижимата планина. Причината е, че до 1492 г. върхът не е покорен. Смята се, че тук се е зародил алпинизмът, тъй като това била първата планина, на която хората се качили не с цел, а от чисто любопитство.

Ез, Франция

Още 13 райски местенца за интроверти

Това средновековни селце е надвиснало като орлово гнездо на височина от 427 м над морето. Панорамата, която се разкрива оттук, е зашеметяваща. Намира се недалче от Ница и ще ви впечатли със средновековните си тесни улички и ниските масивни порти на къщите.

Ерисейра, Португалия

Още 13 райски местенца за интроверти

На по-малко от 35 км югозападно от португалската столица Лисабон ще откриете това миниатюрно селце с по-малко от 10 жители. Днес то е известно с отличния си пясъчен плаж и отличните си вълни за сърфистите.

Пучишча, Хърватия

Още 13 райски местенца за интроверти

Пучишча е малко селце на крайбрежието на хърватския остров Брач. Името му идва от латинската дума puteus – "кладенец" и е свързано с изворите в региона. Районът е известен със своите майстори, които обработват камък, а материал от каменоломната край Пучишча е използван при строителството на Белия дом. 

За още красиви виртуални пътешествия станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 04.07.2014|16:14
Страхотни предложения,определено за мен почивката трябва да е изпълнена със спокойствие,тълпите и шумотевицата ме изморяват.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay