Почти невероятни барове, пръснати по света

Вечеря насред вулканични отломки, бира в стара църква или пък кафе в компанията на котка... Изборът е ваш

Почти невероятни барове, пръснати по света

Бихте ли пропътували няколко хиляди километра, за да седнете в любим бар? Или за да видите с очите си място, за което само сте чели, но сте убедени, че си струва пътя? Следващите няколко барове и ресторанти доказват, че това е напълно въможно.

Вечеря, сготвена на вулкан в Лансароте
Ако имате нужда от ново кулинарно предизвикателство, ще ви упътим към Канарските острови. Остров Лансароте поставя рекорд по оригиналност, тъй като там работи ресторант, разположен буквално... върху вулкан. Готвачите на нестандартния ресторант El Diablo (от исп. "Дяволът") използват единствено наличната геотермална топлина, за да приготвят ястията си.

Почти невероятни барове, пръснати по света
Котешкото кафене в Париж
Французойката Марго Ганделон, която много обича котките, създава убежище за стресираните и заети градски чеда с "Кафенето на котките". Котешките кафенета са популярни в Япония и позволяват на посетителите да се наслаждават на чая си, докато галят и милват котки. Тази идея наскоро се разпространи в западните метрополиси като Лондон, Виена, а сега е реалност и в Париж.

Почти невероятни барове, пръснати по света
Заведение само за двама във Ваконе
Заведение, което има само една маса и два стола – такава романтика може да се появи само в Италия. В градчето Ваконе ще откриете това място с романтичното (и логично) име Solo per due ("Само за двама").

Изключителното място е посещавано от туристи от цял свят, но предимно от влюбени двойки. Уникалното преживяване и вниманието на готвачите и сервитьора са и причина за цената за вечеря на човек, която е около 250 евро (без включени вино и шампанско). И все пак, колко места могат да предложат такава обстановка?

Почти невероятни барове, пръснати по света
Пъбът, който беше църква в Лондон
Единственият бог, който се почита в тази църква, е бирата. Тук не се споменава напразно името бирено и на посетителите не е разрешено да имат други богове освен бирата. Не е нужно да се кръстите, докато прекрачвате прага на ирландския пъб "О'Нийлс" в Северен Лондон, но е възможно да се объркате и да го направите, понеже заведението се намира в някогашна църква!

Останалите заведения, пръснати по света, от които със сигурност няма да ви се тръгва, може да откриете в статията на Peika.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 01.04.2014|09:54
кафето с котките е култово
3
Не е посочен 24.03.2014|16:49
Това първото е много хитро и ресторантът не плаща за електричество или газ за готвене. ;) Пък може и така да е по-здравословно.
2
Не е посочен 24.03.2014|16:21
хаха това последното ще е доста интересно - традициите не са това, което са.
1
Не е посочен 21.03.2014|21:38
Интересни местенца са тези.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay