"Ранго" и гласът на Джони Деп са любими на българите

Джони Деп и "Ранго" са номер 1 в България

"Ранго" и гласът на Джони Деп са любими на българите

Премиерният анимационен филм "Ранго" оглави българския бокс офис. Заглавието е събрало 57 347 лв. приходи през почивните дни и застава директно на първата позиция. Главният персонаж във филма е хамелеон, който не иска да прекара живота си в скучен терариум, а мечтае за приключения. Животното е озвучено от звездата Джони Деп.

 

На втора позиция, след четири седмици тотална доминация в родната бокс офис класация, е изместен българският "Тилт". През отминалия уикенд филмът на Виктор Чучков-син е събрал 42 774 лв., а общите му приходи вече са на стойност от 749 339 лв. "Тилт" едва ли ще напусне скоро топ 10 на България, въпреки спада, който се наблюдава в постъпленията. Той е напълно нормален след пет седмици прожекции. В челната тройка се нарежда "С мръсна газ" с Никълъс Кейдж, който пада с една позиция надолу спрямо миналата седмица. През уикенда екшънът е събрал 38 085 лв., а общите му приходи възлизат не 157 491 лв.

 

На четвърта позиция откриваме драмата "Черен лебед", която тази седмица е премиерно заглавие. Филмът, за ролята си в който Натали Портман получи първата си награда "Оскар", е събрал 26 614 лв. Предполагаме, че заглавието ще увеличи аудиторията си през следващата седмица, но вероятността да се изкачи по-нагоре в класацията не е голяма.

 

Големият победител на тазгодишните "Оскар"-и "Речта на краля" застава на пета позиция с уикенд приход от 19 748 лв. и обща сума от 138 510 лв. Това е трета седмица на филма за крал Джордж VI, изигран блестящо от Колин Фърт. Не случайно Фърт получи награди "Оскар", БАФТА и "Златен глобус" за изпълнението си.

 

Шести е филмът "Без име" с 18 868 лв. приходи през уикенда и общи постъпления на стойност 163 181 лв. Екшънът с Лиам Нийсън и Даян Крюгер не се представя много убедително в българската класация, което личи и от слабите зрителски резултати. На седмо място пада "Аз съм номер 4", който миналата седмица беше с две места по-нагоре. Този уикенд филмът има постъпления от 16 714 лв., които, прибавени към общите приходи, стават 391 885 лв.

 

На осмо място е комедията с Мартин Лорънс "Агент XXL: Еволюция", който през този уикенд е събрал 16 648 лв., а общите му приходи са на стойност 171 091 лв. Въпреки че филмът запазва позицията си от миналата седмица, представянето му наистина е разочароващо. На предпоследно място в българския бокс офис тази седмица се нарежда "Мечето Йоги". Анимационният филм бе на престижната трета позиция само преди седмица. Този уикенд филмът е събрал 14 181 лв., а общите му приходи досега са 296 543 лв.

 

Последен е "Агенти на съдбата" с Мат Деймън, който след две седмици по родните кина има едва 47 993 лв. общи приходи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay