Човекът с шапка

Човекът с шапка

Джони Деп спечели още една титла! Той е най-обичаният човек, който носи шапки! Е, това не е ли класация, специално създадена, за да бъде спечелена от него?

Оказва се, че има и специална асоциация, която се занимава с важния въпрос кой, как и кога носи шапки, и с не по-малко значимия - да накара хората да носят шапки, като междувременно обеднят всички такива. Ето и кои най-често са били изловени през изминалата година да нахлупват върху главите си всякакви по род шапки: Гуен Стефани, Хю Джакман, Джъстин Тимбърлейк, Кейт Хъдсън и Никол Ричи.

Това са и знаменитостите, които са по петите на Джони Деп. Той, разбира се, печели битката на хората с шапки, като завоюва 40% от гласовете в онлайн класацията "Най-любимата знаменитост, която носи шапка". Деп рядко излиза навън без шапка и вероятно притежава десетки, а може би стотици модели. И всички те сякаш са правени точно за него.

Самият Кристиан Диор казва след свое ревю в Париж, че "без шапките цивилизацията не би съществувала". Оказва се, че освен винаги-модерен аксесоар, шапката е признак на чест, ценз и индивидуализъм, и нещо, което измерва безпогрешно развитието на обществата през вековете.

Този сезон шапките също не слизат от модните подиуми - модерна е дори бейзболната с козирка. Есента пък ще носим такива с много козина - естествена и изкуствена - и големи периферии.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay