Billboard избра своите фаворити и ги награди

Отличниците на Billboard

Американският седмичник Billboard за поредна година раздаде своите награди на най-добрите в музикалния свят. Отличията на списанието се раздават от 1990 година насам,като до тази година те бяха "в почивка", започнала още през 2007 година . Причината: организаторите не успяваха да се договорят с телевизионен канал, който да излъчва музикалния спектакъл.

 

Тазгодишната церемония стартира с провокативното изпълнение на Риана и Бритни Спиърс, които заедно изпълниха микс от любимите хитове на публиката. Облечени в предизвикателни кожени дрехи, двете огнени момичета си размениха и неподозирана страстна целувка. Този скандален акт много напомня на церемонията на MTV преди няколко години, когато Бритни и Мадона също интимничеха на голямата сцена. 

 

Последвалото "билбордово" награждаване зарадва почти всички участници на чело на класацията на списанието от 2010 година. Риана е отличничката, която взе наградата за най-добра певица, а Лейди Гага се сдоби със славата на най-добра поп изпълнителка и танцьорка според списанието. Легендарните ирландци от U2 си спечелиха приза за най-добрите концертни изпълнители, напълно заслужено, според нас. Печеливши в битката за най-добра група пък са Black Eyed Peas.

 

Поп-дивата Бионсе достигна нов връх в кариерата си със спечелването на "Наградата на хилядолетието", заради влиянието си върху музикалния свят. Половинката на Jay Z е сочена като пример за подражание на жените по света и получава нашите адмирации за това, което върши. Своите поздрави към нея отправи първата дама на САЩ - Мишел Обама. През октомври 2009г Billboard избра Би за "Жена на годината", а през декември 2009г за "Най-добра изпълнителка на десетилетието".

 

Щастието да се сдобият с цели шест статуетки имаха рапърът Еминем и тийн любимецът Джъстин Бийбър. Еминем заслужи приза за изпълнител на годината, но не успя да си го вземе лично, тъй като отсъстваше от церемонията.

 

Малкият Бийбър се пребори с конкуренцията в името на Бруно Марс и Ники Минаж, спечелвайки наградата за най-добър нов изпълнител, както и тези за най-добър поп албум, за стрийминг певец и песен и за изпълнител на социалните и дигиталните медии.

 

Останалите отличници: Кати Пери спечели наградата Top Hot 100 изпълнител и за най-добра песен сред дигиталните такива. Риана грабна три награди, включително за най-добър радио артист на годината.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 01.07.2011|10:24
"Лейди Гага се сдоби със славата на най-добра поп изпълнителка" ... доста силно казано "най-добра" :|
1
Не е посочен 25.05.2011|10:51
"Поп-дивата Бионсе достигна нов връх в кариерата си със спечелването на "Наградата на хилядолетието", заради влиянието си върху музикалния свят. Половинката на Jay Z е сочена като пример за подражание на жените по света и получава нашите адмирации за това, което върши." Получава също и моите адмирации за всичко, което прави и ще продължава да прави. Бионсе е невероятна певица, актриса, текстописец и продуцент. Заслужава още много награди и определено ще получи много повече от тези, които има до сега.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay