Архитектура с неограничени възможности

За четвърта поредна година ще говорим за архитектура по време на Sofia Architecture Week

Архитектура с неограничени възможности

Утопичните идеали са обладали градското съзнание, а промените в града често са породени от стремежите за печалба на група хора. Къде в тази схема стои архитектурата и може ли да помогне на обществото, за да обитава един по-приветлив градски пейзаж. Такива въпроси ще се опита да разясни Sofia Architecture Week (SAW) тази година.

Ако за пръв път чувате за този фестивал, то ще ви разкажем, че от 2008г. насам играе ролята на платформа за международни идеи от активни хора, които по един или друг начин са свързани с архитектурата и по-тясно с проблемите на градската среда.

Целта на събитието е за една седмица обществото да погледне по нов начин на градското пространство и да се мотивира за промяна чрез действие и нови идеи. Мненията и разбиранията на международни гости и урбанисти ще бъдат представени пред публиката под формата на лекции, изложби, дискусии, презентации, прожекции и градски акции.

Програмата на SAW 2011 е разделена тематично на три основни блока: "Виж и научи” (лекции и изложби); "Мисли и прави” (работилници и дискусии) и "Срещни и поздрави” (партита и вечери).

Освен това архитектурната седмица ще предложи поле за изява на онези, които се ровят в ограниченията на архитектурата и се опитват да ги преодолеят. Както и на такива, които се развиват според границите на професията, но въпреки това успяват да създадат нещо ново, различно и интересно.

Организаторите на събитието приканват всички практикуващите архитекти у нас да покажат своите виждания за градската среда на столицата, които ще бъдат представени в изложбата "Образите на града" по време на фестивала. Основа на проекта ще бъдат мненията на важни за града организации, като инвеститори, община, университети и други. Ако желаете да покажете своите разбирания или просто сме запалили любопитството ви, можете да погледнете тук.

Sofia Architecture Week 2011 ще се проведе от 1 до 6 ноември в Пърформ Бизнес Център. Тази събота (15 октомври) ще се състои подгряващо парти в столичния Culture Beat, където единият от кураторите ще разкаже повече за събитието, гостите и темите на фестивала. Дамите влизат безплатно, а на кавалерите ще им струва по 10лв. входа. На мястото ще се продават и пълни пакети с пропуски за всички лекции, които ще бъдат с отстъпка 45лв. за студенти (от 50лв.) и 90лв. за останалите (от 100лв). Тъй като само те са платени, можете да видите за регистрация и цени на различните лекции на сайта.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay