Температурите падат, но градусът в предпочитаните напитки се вдига. Време е да забравите летните бири и да се отдадете на класиката в зимния жанр – виното. А на най-страстните винолюбители ще разкажем за форума на българското вино DiVino.Taste.
Той ще се проведе на 19 и 20 ноември в Централен военен клуб в София. На събитието българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествени български вина. В същото време DiVino.Taste има за цел да се превърне в платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.
Посетителите на форума ще се сгреят с дегустация на над 200 от най-добрите български вина. Производителите ще са насреща за въпроси, а самото изложение е отворено за всички – от утвърдените познавачи и професионалистите във винения бранш до широката публика любители на виното.
Няколко български експерта ще водят семинари на изложението. Двама майстори на виното ("Master of Wine") пък допълват списъка с известните имена от бранша - Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция).
"Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.
Организаторите от Gourmet Publishing са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това. Те обещават атрактивна програма по време на форума. Той ще бъде разделен на три части - Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции, Свободна зона.
Изложението на български вина ще събере 35 от най-добрите български винопроизводители, които ще представят своите вина пред публиката на DiVino.Taste. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината.
По време на майсторските класове и лекциите участниците ще се срещнат с българските и чуждестранни експерти, а посещението им ще включва курс за начинаещи дегустатори.
Свободната зона е предназначена за почивка, а в нея ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите.
Виното не е просто напитка. То е отношение към цялостния процес на изработка. То е изкуство. А това изложение ще даде шанс на повече хора да се докоснат до него.
6 | 0 |