Вино през ноември

По време на изложението DiVino.Taste ще има дегустация на най-добрите български вина

Вино през ноември

Температурите падат, но градусът в предпочитаните напитки се вдига. Време е да забравите летните бири и да се отдадете на класиката в зимния жанр – виното. А на най-страстните винолюбители ще разкажем за форума на българското вино DiVino.Taste.

Той ще се проведе на 19 и 20 ноември в Централен военен клуб в София. На събитието българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествени български вина. В същото време
DiVino.Taste има за цел да се превърне в платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.

Посетителите на форума ще се сгреят с дегустация на над 200 от най-добрите български вина. Производителите ще са насреща за въпроси, а самото изложение е отворено за всички – от утвърдените познавачи и професионалистите във винения бранш до широката публика любители на виното.

Няколко български експерта ще водят семинари на изложението. Двама майстори на виното ("Master of Wine") пък допълват списъка с известните имена от бранша - Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция).


"Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.

Организаторите от Gourmet Publishing са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това. Те обещават атрактивна програма по време на форума. Той ще бъде разделен на три части - Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции, Свободна зона.

Изложението на български вина ще събере 35 от най-добрите български винопроизводители, които ще представят своите вина пред публиката на DiVino.Taste. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината.

По време на майсторските класове и лекциите участниците ще се срещнат с българските и чуждестранни експерти, а посещението им ще включва курс за начинаещи дегустатори.

Свободната зона е предназначена за почивка, а в нея ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите.

Виното не е просто напитка. То е отношение към цялостния процес на изработка. То е изкуство. А това изложение ще даде шанс на повече хора да се докоснат до него.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.09.2011|12:40
Даа, аз много обичам бира. Мога да пия бира по цял ден. Бирата е един прекрасен алкохол, много над нивото на виното. Въобще, само идиот би си взел вино, вместо бира. Преди мач, по време на мач, след мач, преди работа, по време на работа, след работа, с ядене,дори при полов акт...БИРАТА върви с всичко. БИРА БИРА БИРА !
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay