Дни на предизвикателствата

Тридневният екстремен фестивал

Дни на предизвикателствата

Някои хора, да не кажем повечето, живеят еднообразно. Други изпълват всяка свободна минута с екстремни преживявания, за които един ден с гордост ще разказват на внуците си. По време на тридневния фестивал "Дни на предизвикателствата” ще имаме възможността да се срещнем с тези екстремисти и приключенията, които са преживели.

Фестивалът ще се проведе за седми пореден път, като за втори ще бъде в Аула Максима в Университета по архитектура и строителство. Именно там три дни ще се въртят филми, ще се провеждат дискусии и презентации, а чуждестранни гости ще изнасят своите лекции.


"Дни на предизвикателствата” ще започне на 29 ноември от 18 ч. с фотографската изложба "360 градуса на предизвикателства” - 33 снимки, направени от любителите на екстремните спортове. Малко след това испанският катерач Дани Андрада ще разкаже как е успял да се справи с най-трудната категория на изкачване в света. Около 19 ч. ще стартира прожекция на филма "Далече”, който разказва за непалската експедиция на алпиниста Георги Георгиев - Черния.

Вторият ден ще започне от 18.30ч с презентация на Боян Петров относно "Експедиция Гаолигонгшан 2011” в подземния свят на Китай. Програмата ще продължи с още няколко филма и презентации, основно с разказвателен характер, сред които е и лекцията на скиора Орлин Илиев "Смъртоносна пудра".

В началото на третия последен ден (1 декември) ще видим презентация на катерача Иван Иларионов, който ще разкаже за приключението си до боливийския връх Илимани. След него ще последват още няколко лекции, насочени основно към алпинизма и рафтинга. За финал на фестивала е оставен документалният филм на двама авантюристи. Наречен 180° South, той ще ни разкаже за екстремното им пътешествие до Патагония и опитите им да покорят вулкана Корковадо.

Символичната сума от 2лв. ще струва билетът за един ден, а срещу 4лв сте вътре и за трите дни. Самата програма за цялото събитие можете да видите на официалния сайт.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay